Šport > Nogomet
25 ogledov

Oblak nima zagotovljenega mesta

jan oblak atletico liga prvakov Profimedias
Slovenski reprezentant je za razliko od lani tokrat v prednosti pred izkušenejšim Špancem, toda trener Atlética ni želel izdati, če bo začel nocojšnjo tekmo v Istanbulu.

Diego Simeone je tako kot lani pred pomembno odločitvijo. Trener Atlético Madrida se je na začetku zadnje sezone 2014/15 v Ligi prvakov odločil, da bo vratarske zadolžitve razdelil med novo okrepitev, slovenskega reprezentanta Jana Oblaka, in izkušenejšega Španca Miguela Ángela Moyàja.

Zgodba v novem klubu bi se po rekordnem prestopu za vratarja v zgodovini španskega nogometa težko začela slabše za Škofjeločana – po manjši poškodbi hrbta, ki mu je pokvarila uvod v sezono, mu je Olympiakos na gostovanju v Pireju na njegovem debiju zabil tri gole, in čeprav bi lahko morda le pri enem zadetku nekdanji član Olimpije storil več, je Simeone "videl dovolj".

Oblak se je v  vrata rdeče-belih vrnil šele za decembrske in januarske pokalne preizkušnje, po izpadu iz kraljevega tekmovanja pa se je zdelo, da ne bo več dočakal priložnosti, a je vmes tako kot pred leti v Benfici posegla usoda in poškodovanega Moyàja je zamenjal na povratni tekmi osmine finala Lige prvakov … Ostalo je zgodovina.

Moyà je pred današnjim gostovanjem pri Galatasarayu v vlogi Oblaka, ki je proti Barceloni med vikendom dobil šele prva zadetka sezone in prva po porazu s Katalonci v predzadnjem kolu lanske sezone, Simeone pa tudi v Istanbulu ni želel razkriti, če tudi tokrat pripravlja rotacije med tekmovanji.

"Še vedno se nismo odločili glede prve postave, odvisno je od nocojšnjega treninga. Ekipi še nismo sporočili, kdo bo začel, zato ne bomo o temi rotiranja vratarjev izdali nič," je bil na novinarski konferenci jasen Simeone.

Njegovi zvezdniški slovenski okrepitvi v prid govorijo tudi številke, Oblak je imel vsaj do zadnje ligaške tekme najboljši odstotek obramb v celotni La Ligi v letu 2015, a je Moyà kljub ponudbam ostalih klubov za rednejše igranje ostal zvest Atléticu in si morda v očeh Simeoneja prislužil nagrado v obliki vsaj kakšne evropske tekme, če že ne na začetku skupinskega dela pa vsaj na koncu.

Več na goal.com/si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.