Šport > Nogomet
31 ogledov

Oblak pred največjo tekmo življenja

jan oblak atletico madrid Profimedias
Nogometaši madridskih Reala in Atletica se bodo drevi ob 20.45 v Milanu pomerili za naslov zmagovalca Lige prvakov.

Real bo lovil rekordni enajsti naslov najboljšega v Evropi, Atletico, pri katerem bo branil slovenski reprezentant Jan Oblak, pa prvega. Stavnice dajejo rahlo prednost prvemu.

Madridski dvoboj na stadionu Giuseppe Meazza oziroma San Siru, ki sprejme malenkost več kot 80.000 ljudi, bo ponovitev finala iz leta 2014. Takrat je bil Atletico blizu slavja, a v izdihljajih rednega dela tekme prejel izenačujoči zadetek za podaljške, v katerih je prevladoval Real in zmagal.

Atletico bi z zmago postal šele peti klub z naslovom prvaka v vseh treh uradnih tekmovanjih. Doslej je osvojil pokal pokalnih zmagovalcev 1962 in Evropsko ligo. Samo Chelsea, Ajax, Bayern in Juventus se lahko pohvalijo s temi tremi naslovi. Real se tej elitni druščini ne more pridružiti, saj ni nikoli osvojil zdaj že pokojnega pokala pokalnih zmagovalcev.

Trener Reala Zinedine Zidane je leta 2000 osvojil Ligo prvakov kot igralec madridskega kluba, zdaj mu lahko to uspe še kot trenerju. S tem bi postal sedmi, ki bi mu uspelo proti na vrh Evrope kot igralcu in trenerju. Pred njim je to uspelo Miguelu Munozu, Giovanniju Trapattoniju, Johanu Cruyffu, Carlu Ancelottiju, Franku Rijkaardu in Pepu Guardioli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.