Šport > Nogomet
41 ogledov

Oblak s ključno obrambo

Andres Guardado, Koke EPA
Atletico Madrid je z Janom Oblakom gostoval v Eindhovnu, v Španijo pa se vrača z neodločenim izidom in brez zadetkov. Manchester City je že v gosteh visoko ugnal Dinamo Kijev.

Tako PSV kot Atletico Madrid sta imela v prvem polčasu če eneo pravo priložnost. Najprej so v 30. minuti zapretili Španci, ko se je Antoine Griezmann uspel izogniti offside zanki in sam stekel pred domača vrata, kjer pa je njegov strel z lepo obrambo zaustavil vratar Jeroen Zoet. Že dobro minuto kasneje pa je na drugi strani odlično posredoval slovenski čuvaj mreže Jan Oblak. Ta je uspel odbiti poizkus Davyja Pröpperja, ki je streljal iz bližine.

Od polovice drugega polčasa so Nizozemci morali zaigrati le z deseterico, drugi rumeni karton je prejel Urugvajec Gastón Pereiro. Atletico je povsem zagospodaril na zelenici, a do konca dvoboja ni uspel premagati razpoloženega Zoeta.

City do odlične popotnice

Dva zadetka pa sta padla že v prvih 45 minutah tekme v Kijevu. Pri domačem Dinamu so pogumno krenili v dvoboj, gostom pa je kar nekaj preglavic povzročal krvnik slovenske reprezentance v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo Andrij Jarmolenko. A nato je udaril Sergio Agüero. Odlični napadalec Cityja je v 15. minuti najprej s prsmi sprejel žogo, ki mu jo je z glavo po kotu podal Yaya Touré, nato pa jo je poslal v mrežo. Ob koncu prvega dela so Angleži zadeli še drugič. Po lepi akciji Agüera in Raheema Sterlinga je David Silva pred golom le še moral potisniti žogo če golovo črto.

Kijevčani so tudi drugi polčas začeli dobro, njihov pritisk pa je obrodil sadove v 59. minuti. Hrvat Domagoj Vida je poslal predložek v kazenski prostor, žogo je na rob kazenskega prostora odbil Nicolás Otamendi, kjer pa jo je pričakal Vitalij Bujalski in jo poslal za hrbet Joa Harta. Okroglo usnje je na poti do gola zadelo nesrečnega Otamendija.

A vse skupaj je za meščane postalo lažje v 90. minuti. Gol je sicer visel v zraku, obe moštvi sta poizkušali, po dvojni podaji s Fernandinhom pa je končnih 1:3 postavil Touré.

Liga prvakov, osmina finala:

PSV : Atletico Madrid  0:0

Dinamo Kijev : Manchester City  1:3 (0:2)
Bujalski 59.; Agüero 15., Silva 40., Touré 90.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.