Šport > Nogomet
18 ogledov

Oblak na poti k zgodovinskemu dosežku

jan oblak atletico liga prvakov Profimedias
Slovenski vratar Jan Oblak lahko popravi enega izmed rekordov v najmočnejši španski ligi.

Jan Oblak je v tej sezoni La Lige zbral že zavidljivo število tekem brez prejetega zadetka, konec minulega tedna je ostal nepremagan tudi na gostovanju pri Las Palmasu. Dvoboj na Kanarskih otokih je sicer poskrbel že za 13. tekmo brez žoge v njegovi mreži, že četrto v nizu.

Oblak je v španskem prvenstvu nepremegan že 362 minut, še zadnji, ki ga je ugnal, pa je bil kar branilec Atletica Diego Godín. Po avtogolu Urugvajca so vratom Škofjeločana zaman pretili nogometaši Rayo Vallecana, Levanteja, Celte in Las Palmasa.

Oblak je v prvenstvu prejel le osem zadetkov, kar znaša 0,4 gola na tekmo. Tako ni le na dobri poti, da postane vratar sezone v La Ligi, ampak lahko popravi tudi 22 let star rekord, ki ga drži Francisco Liaño. Ta je v sezoni 1993/94 prejemal 0,47 zadetka na tekmo, Deportivo La Coruna pa je na 38 tekmah prejel le 18 golov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.