Šport > Nogomet
150 ogledov

Zaporna kazen za lastnika Paoka, ki je na igrišče prinesel pištolo

igor savidis Reševalni pas/Twitter
Lastnik Paoka je pred štirimi leti po koncu tekme z AEK stekel na zelenico s pištolo za pasom in grozil sodniku.

Grško-ruski podjetnik Ivan Savidis, lastnik grškega nogometnega prvoligaša Paoka, je bil obsojen na 25-mesečno zaporno kazen, ker je leta 2018 na igrišče stopil s pištolo za pasom, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Dvainšestdesetletni Savidis, sicer dober prijatelj ruskega predsednika Vladimirja Putina, je dobil tudi triletno prepoved obiska tekem v Grčiji, obenem pa je grška nogometna zveza odvzela tri točke Paoku in mu naložila visoko globo.

igor savidis Neverjetne scene Šport Škandal na tekmi grške lige, predsednik kluba grozil s pištolo

Savidis, na Kavkazu rojeni Grk, ki je obogatel kot lastnik tobačnih tovarn, je pred štirimi leti oborožen odšel na igrišče do sodnika, potem ko so razveljavili Paokov zadetek v 90. minuti v derbiju proti AEK iz Aten.

Savvidis je lastnik Paoka postal leta 2015, pred 20 leti pa je bil že prvi mož Rostova.

Paok, kjer blesti slovenski reprezentant Jasmin Kurtić, sicer danes čaka povratna tekma kvalifikacij za osmino finala konferenčne lige proti danskemu Midtjyllandu. Danci so na prvi tekmi zmagali z 1:0.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.