Šport > Nogomet
687 ogledov

Škandal na tekmi grške lige, predsednik kluba grozil s pištolo

igor savidis Twitter Grški bogataš je na tekmo prinesel pištolo.
Predsednik s pištolo vdrl na igrišče, izdan nalog za aretacijo.

Nedeljska tekma grškega nogometnega prvenstva med Paokom in Aekom iz Aten verjetno še nekaj časa ne bo imela končnega epiloga. Prekinjena je bila v 90. minuti, ker je predsednik Paoka prišel na zelenico in sodniku grozil, ker je ta razveljavil zadetek, ki bi pomenil zmago 1:0 za Paok. Povrh vsega je bil kontroverzni predsednik oborožen.

Grški poslovnež Ivan Savidis, rojen v Gruziji, je že nekaj časa strah in trepet grškega nogometa, tokrat pa je s svojim početjem šel še korak dlje. Z osebnimi varnostniki je ob koncu tekme šel do sodnika na sredini igrišča in mu s pištolo za pasom grozil, da je njegove sodniške kariere konec.

Napadalen je bil tudi do predstavnikov nasprotnega kluba, zato so nogometaši Aeka sklenili, da po vdoru Savidisa na igrišče odidejo v slačilnico.

Na presenečenje vseh je sodnik nato spremenil svojo odločitev in priznal zadetek Paoka, ki najprej ni veljal zaradi prepovedanega položaja. Z rezultatom 1:0 je Paok prevzel vodstvo na lestvici grškega prvenstva pred Aekom.

Do incidenta je prišlo le dan po tem, ko je pritožbeno razsodišče grške nogometne zveze odločilo, da vrne tri točke Paoku, čeprav je bila tekma 25. februarja z Olympiakosom prekinjena in prvotno registrirana 3:0 za goste. Razlog temu je bil, da je trener Olympiakosa Oscar Garcia s tribun v obraz dobil projektil in končal v bolnišnici.

Ivan Ignatjevič Savidis ima rusko in grško državljanstvo. Pred prevzemom Paoka je bil predsednik ruskih klubov iz Rostova. Je poslovnež in politik ter eden najbogatejših Rusov. Bil je član ruske Dume in je osebni prijatelj predsednika Vladimirja Putina. Vrsto let je služboval v ruskih oboroženih silah, njegovo bogastvo pa izvira iz trgovanja s tobakom.

Grške oblasti so že izdale nalog za aretacijo.

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 15:29 12.marec 2018.

    Tako se to dela ! Klasika ! Ta je to počel javno ,drugi pa skrivaj ! Kadar plačaš 100 milijonov za nogometaša potem ni več omejitev ! Vse to bo Čeferin zrihtal ! Ha,ha,ha.................