Šport > Nogomet
13 ogledov

Oče sodnika: "Rekel je, da me ima rad"

Babak Rafati sodnik samomor Bundesliga Nemčija EPA
Nogometni sodnik Babak Rafati, ki si je pred tekmo nemškega prvenstva med Kölnom in Mainzem v hotelski sobi poskušal vzeti življenje, je v ponedeljek že zapustil bolnišnico, a nemudoma odšel na zdravljenje. Rafatija so v soboto rešili njegovi pomočniki, ki so 41-letnega bankirja iranskega porekla s prerezanimi žilami našli v kopalni kadi.

Odvetnik Babaka Rafatija je nemški nogometni zvezi (DFB) v ponedeljek sporočil, da se Rafatijevo zdravje izboljšuje in da je že zapustil bolnišnico, nemudoma pa je začel z zdravljenjem, po vsej verjetnosti psihičnih težav. "Ni možno predvideti, kako dolgo bo trajalo njegovo zdravljenje," so v izjavi zapisali pri DFB.

Razlogi za poskus samomora 41-letnega sodnika so namreč še naprej neznani, nesrečni dogodek pa se je zgodil le nekaj več kot teden dni po tem, ko se je Nemčija spominjala druge obletnice smrti vratarja Hannovra Roberta Enkeja. Nekdanji vratar nemške nogometne reprezentance si je po boju z depresijo leta 2009 vzel življenje.

Za nemške medije je Rafatijev oče Djalal povedal, da je s svojim sinom po sobotnih dogodkih večkrat govoril. "Rekel je, da me ima rad. Želel se je opravičiti. Zelo sem vesel, da je z njim vse v redu," je povedal Rafati starejši. Predsednik DFB Theo Zwanziger je že v soboto dejal, da je edini razlog, ki bi lahko privedel do samomora sodnika, "izjemen" pritisk, ki se vrši nad delilci pravice.

Rafati si je, neverjetno, življenje poskušal vzeti ravno pred tekmo, na kateri je leta 2005 debitiral na svoji prvi bundesligaški tekmi. Tudi takrat sta se v Kölnu pomerila domači FC in Mainz.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.