Šport > Nogomet
39 ogledov

Odšel na tekmo, vrnil se je čez 10 let

adriano Žurnal24 main
Rolf Bantle, navijač Basla, je na tekmi med Interjem in švicarskim moštvem, odšel na WC, se izgubil in se v domovino vrnil šele čez 10 let.

Basel in Milano sta oddaljena za približno štiri ure vožnje z avtom, a navijač Basla Rolf Bantle je za vrnitev potreboval deset let. Enainsedemdesetletnik si je 24. avgusta 2004 v prestolnico Lombardije prišel ogledati dvoboj Lige prvakov mer Interjem in Baslom.

Med tekmo je odšel na WC, se izgubil in nato zamudil na navijaški avtobus, ki je odpeljal v Švico. Naslednje desetletje je prebil na milanskih ulicah. "Nenadoma sem se znašel na napačnem delu stadiona," je zdaj povedal za švicarski čaopis Schweiz am Sonntag. "V žepu sem imel 20 evrov, bil sem brez telefona, zato sem preprosto odšel v mesto. Ljudje so mi dali hrano in cigarete, nek študent pa mi je ponudil tudi spalno vrečo."

V domovini je bil proglašen za pogrešano, zdaj pa se je vrnil le zato, ker je padel in si zlomil stegnenico, v Italiji pa ni imel urejenega zdravstvenega zavarovanja. Identificirali so ga šele to leto, 15. septembra.

Bantle ni imel sorodnikov, pred potjo v Milano pa je prestal zdravljenje zaradi alkoholizma. "Preprosto nisem imel nobenega razloga, da bi se vrnil domov. Užival sem v svobodi, ki mi jo je ponujal Milano," je pojasnil svojo takratno odločitev. Po zdajšnjem zdravljenju je v Baslu dobil sobo v domu za ostarele. "Všeč mi je tukaj. Deset let je bilo dovolj, tu se zdaj počutim zelo dobro."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.