Šport > Nogomet
18 ogledov

Özil: "Branil sem islam, Villa ga je žalil!"

David Villa in Mesut Özil 101greatgoals.com
Dvoboji na El Clásicu so se po sredinih 3:2 na Camp Nouu zdaj spustili še na versko raven. Zakaj sta rdeča kartona dobila David Villa in Mesut Özil? Nemškega Turka so soigralci komaj odvlekli od Španca, razlog pa naj bi se skrival v besedah, ki jih je Villa namenil njegovi veroizpovedi. "To sem storil, ker sem branil svojo vero," spletni mediji navajajo izjavo Özila.

Ko je Marcelo pred klopmi za rezerve pokosil debitanta Francesca Fabregasa, se je začel dolgo prestavljani masovni obračun med nogometaši (in uslužbenci) Barcelone in Real Madrida. Med najbolj vročimi malimi dueli, ki so se dogajali znotraj velike gruče, je bil, kot kaže, tisti med napadalcem Blaugrane Davidom Villo in vezistom Reala Mesutom Özilom. Oba sta bila takrat že na klopi za rezerve, Özil pa je stekel do na tleh ležečega Fabregasa in ga začel zmerjati. Pristopil je Villa in začelo se je.

  • Video incidenta si oglejte TUKAJ.

“To sem storil, ker sem branil svojo vero, ker je David Villa žalil islam," naj bi po tekmi povedal Özil. Po podatkih spletnih medijev naj bi bil Villa tisti, ki je udaril prvi, saj je prestregel nemškega reprezentanta, ki je tekel proti Fabregasu. Asturijec je Özilu prisolil klofuto, realovec pa mu ni ostal dolžan. Glavni sodnik Fernandez Borbalan je po pravem malem čudežu v vsej zmedi izjemno dobro ocenil nastalo situacijo in obema pokazal rdeči karton.

"Opičji" zvoki na obeh tekmah

Ob vsem tem je kar malce v ozadju ostalo dejstvo, da so domači navijači na obeh tekmah temnopolte člane ekip zmerjali z "opičjim oglašanjem". Daniel Alves je bil tarča Santiaga Bernabéua, medtem ko sta morala Marcelo in Pepe poslušati nekulturno vzklikanje Camp Noua. Incidenti bodo, kot je to stalna praksa v španski ligi, po vsej verjetnosti ostali nekaznovani.

Komentarjev 1
  • 1111 16:46 18.avgust 2011.

    Real, ne zna prenest poraza...pa naj jih izključijo iz tekmovanj...pa tudi iz lige, če je potrebno...sploh pa prepotentno opico, ki jim dirigira iz klopi!!

Sorodne novice