Šport > Nogomet
28 ogledov

Cescov tweet: "Pripravljam se!"

Fabregas barcelona predstavitev EPA
Nocoj ob 23. uri se bosta še enkrat srečala najbolj zagrizena španska rivala Barcelona in Real, in sicer v okviru povratne superpokalne tekme. V nedeljo se je prvi obračun končal z 2:2. Pep Guardiola priznava, da je Real trenutno boljši, Aitor Karanka pa napoveduje pohod na zmago od začetka. "Pripravljam se za nocojšnjo tekmo," je na Twitterju objavil Francesc Fàbregas. Je možno, da bo tekmo začel?

Trener Barcelone Pep Guardiola je priznal, da je Real v svojih pripravah na sezono v rahli prednosti, in podčrtal, da se bodo morali evropski prvaki zelo potruditi, če želijo vzeti superpokal. Na prvi tekmi, v nedeljo v Madridu, je bilo 2:2. "Na prvi tekmi je bil Real boljši. V zadnjih dneh smo nekaj reči dvignili na višjo raven, ampak menim, da so Madridčani še vedno boljši. Takšen imam sicer občutek, ampak vsaka tekma piše svojo zgodbo. Če bi bila povratna tekma dva tedna pozneje, bi bila podoba drugačna. Za osvojitev naslova potrebujemo boljšo igro kot na Santiagu Bernabeuu," je dejal Guardiola: "Morali bomo dodati hitrost, ki je v Madridu nismo imeli."

Cesc Fàbregas bo v moštvu, vendar Guardiola ni želel izdati, ali bo tudi začel srečanje. "Bomo videli. Dobro trenira, individualno in tudi z moštvom," je dejal Guardiola, ki ga je razveselila novica, da je Sergio Busquets torkov trening opravil brez težav.

"Od začetka na zmago"

"Če bomo igrali kot v nedeljo, bomo superpokal odpeljali v Madrid," je bil odločen Aitor Karanka, odposlanec Joséja Mourinha, na tiskovni konferenci: "Imeli smo precej priložnosti za zmago, a veliki igralci niso imeli svojega dne. Na zmago moramo kreniti od začetka, kar se bo poznalo na igrišču." Po namigih iz Madrida naj bi Fábio Coentrão začel tekmo namesto Angela Di Marie, a Karanka tega ni želel komentirati, potrdil pa je spremembe v prvi enajsterici: "V Los Angelesu je Coentrão pokazal, da lahko igra na več položajih, in mislim, da nam bo s svojo vsestranskostjo prinesel obilo širine."

Španski superpokal, povratna tekma:

Sreda, ob 23.00:
FC Barcelona – Real Madrid /2:2/
// - v poševnicah je izid s prve tekme

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.