Šport > Nogomet
11 ogledov

Olimpija izločila Bohemians, zdaj na Dunaj

olimpija bohemians evroska liga vršič Boštjan Tacol
Po remiju v Dublinu 1:1 (0:1) se je Olimpija zavihtela v tretje kolo kvalifikacij za Evropsko ligo, kjer se bo pomerila z dunajsko Austrio. Na prvi tekmi so Ljubljančani slavili z 2:0.

Ljubljančani so na prvi tekmi pokazali, da so kakovostnejši tekmeci od irskega Bohemiansa, toda tokrat ni veliko manjkalo do neprijetnega vračanja v domovino po povratni tekmi drugega kola Evropske lige. Olimpiji ni uspelo razviti želene igre, domači so bili večji del tekme nevarnejši tekmec, tudi povedli, a v zadnjem delu tekme so si zabili avtogol, ki je končal njihovo evropsko pot, Olimpiji pa zagotovil še dve tekmi z dunajsko Austrio.

Prvi polčas se je iztekel po željah domačinov. Ti si tako kot Olimpija, ki je napovedovala lep in napadalen nogomet z veliko posesti nad žogo - a ji to ni ravno uspevalo -, sicer v prve pol ure niso priigrali praktično niti ene resnejše priložnosti.

V 34. minuti pa so povedli, ko je iz kota podal Killian Brennan, Davor Škerjanc je slabo posredoval, tako da je žoga prišla do Christyja Fagana, ta pa jo je z glavo poslal v ljubljansko mrežo. Po zadetku so gostitelji pritisnili in si želeli zabiti še drugi gol, bili blizu njega v 42. minuti po napaki vratarja Elvisa Džafića, toda Faganu takrat ni uspelo še drugič zabiti, saj je ljubljanski čuvaj mreže v drugo žogo le zadržal pri sebi.

Drugi polčas so Ljubljančani vendarle začeli odločneje, dvakrat je poskusil Dare Vršič, vendar je njegov prvi strel z razdalje domači vratar brez težav ukrotil, drugi poskus pa je zletel čez vrata. Toda to je bil vseeno dober obet za izbrance Dušana Kosiča, saj domačini v uvodnih trenutkih ob boljši Olimpijini igri niso bili niti približno tako razigrani kot v prvem polčasu.

Na drugi strani pa so se zmaji vse večkrat odločali za strele, med drugim tudi Boban Jović (54.) in Anej Lovrečič (55.), in nakazali, da si kakšnega neprijetnega presenečenja ne bodo dovolili. Toda pritisk je hitro splahnel, domači - njihovi pristaši so imeli spet precej povedati na račun sojenja - pa so vse bolj samozavestno prihajali v kazenski prostor gostov. Glenn Cronin je, denimo, v 64. minuti z glavo le za dober meter zgrešil cilj.

Čeprav so gostitelji tudi v nadaljevanju kazali željo po novem zadetku, pa so jim moči pojemale, zbranost prav tako, kar jih je kaznovalo v 81. minuti, ko je Ger O'Brien podal žogo nazaj svojemu vratarju Barryju Murphyju, ki pa je ni ustavil, tako da je na žalost domačih in veselje gostov končala v mreži.

Evropska liga, drugo predkolo, povratna tekma:

Bohemians : Olimpija Ljubljana 1:1 (0:1) /1:3/
Fagan (34); O'Brien (81, a. g.)

* V poševnicah je skupni izid.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.