Šport > Nogomet
18 ogledov

Olimpija: "Na Irsko gremo zmagat"

olimpija trening bohemians 2011 Boštjan Tacol
Nogometaši Olimpije (20:45) in Domžal (20:30) bodo v četrtek igrali povratni srečanji drugega predkola Evropske lige. Ljubljančani imajo lepo prednost pred Bohemiansom (2:0), Domžalčani pa v Split potujejo z zaostankom 1:2.

Olimpija je na prvi tekmi pokazala, da se vloge favorita ne more znebiti. Z dobro igro, ki bi jo lahko kronala še s kakšnim zadetkom več, je prišla do lepe prednosti za preboj v tretje predkolo, kjer jo bržčas čaka dunajska Austria. "Mi gremo na Irsko zmagat, za nas je to popolnoma enaka tekma kot vse druge. Ne bomo taktizirali. Želimo si zmagati, želimo si biti dobri in vse skupaj profesionalno oddelati," je uvodoma povedal trener zeleno-belih Dušan Kosič. Ta je še enkrat poudaril, da kljub nedeljski "streznitvi" oziroma prvenstvenemu porazu proti Celju ne bo spreminjal igre, do sprememb bo prišlo le v ekipi (na Irsko - zmaji bodo tja prek Münchna odšli že danes popoldne - bo odpotovalo 19 igralcev), v katero se bodo vrnili nekateri igralci, ki so v nedeljo zaradi lažjih poškodb "počivali".

O igri Bohemiansa ljubljanski strateg niti ni želel preveč razpredati. "Oni bodo igrali, kolikor jim bomo mi dovolili. Nočem biti žaljiv, ampak če bodo naši fantje pravi, potem bomo šli naprej," je odločen Kosič, ki je še dodal: "Pričakujemo, da bodo namazani z vsemi žavbami, tako kot so bili že v Stožicah. Provocirali so, ne poznajo kakšnega fair playa. Ampak naši fantje so seznanjeni s tem in smo pripravljeni tudi na morebitne provokacije."

Športni direktor Milenko Ačimović opozarja predvsem na to, da jih ne sme zavesti prva tekma. "Fantje si morajo iz glav izbrisati prvo tekmo, kot da tistega izida ni. Gremo na zmago, moramo zmagati, moramo zabiti gol. Ne smemo se zanašati na prednost s prve tekme. Gremo zmagat in se kvalificirat v tretji predkrog," pravi Ačimović.

Optimist je tudi branilec v zeleno-belem dresu Milan Anđelković. "Fantje smo profesionalci. Trener nam je rekel, da moramo iti naprej, porazi in zmage so sestavni del športa. Mislim, da smo kar samozavestni. Kot sta poudarila trener in športni direktor, gremo na zmago," je povedal Anđelković in se ozrl še na igro tekmeca: "Irci so fizično močni, igrajo otoški nogomet, kar smo videli že v Ljubljani. Upamo, da se bomo s tem znali spoprijeti, bo pa to nova, dobra tekma."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.