Šport > Nogomet
32 ogledov

Vršič: "Tudi Maribor se nas lahko boji!"

olimpija bohemians evroska liga vršič Boštjan Tacol
Brezzobi napad Olimpije Ljubljane je tudi na tretji evropski tekmi z dvema goloma rešil reprezentant Dare Vršič. "Enajstmetrovka zame ni loterija," je povedal o prvem zadetku proti Bohemiansu v izdihljajih prvega polčasa, pred povratno tekmo v Dublinu pa napovedal podobne (zaprte) obračune tudi v slovenski ligi. "Lahko se nas bojijo. Tudi Maribor? Seveda, tudi Maribor."

Ko Olimpija Ljubljana potrebuje navdih, se lahko vedno zanese na Dareta Vršiča. Reprezentant Slovenije je z drugim in tretjim golom v letošnji evropski sezoni prvi strelec zmajev, pri katerih še vedno nič ne kaže, da bi mu lahko z zadetkom na pomoč priskočil kateri izmed napadalcev. Toda zdi se, da dokler ima Olimpija tako razpoloženega Vršiča, bodo goli prihajali tudi iz zvezne vrste. In seveda prekinitev.

"Prepričan sem, da bo ta zmaga dovolj. Spet smo dokazali, da smo veliko boljši od nasprotnika. Seveda tja ne bomo šli igrat na rezultat, ampak na še eno zmago, ki bi nam še izboljšala samozavest, in spet lahko naredimo korak višje v svoji igri," je po tekmi v drobovju Stožic razlagal Vršič. "Pričakovali smo tako igro. Nihče si ni predstavljal, da bo to neka zelo lepa predstava, ampak mislim, da je rezultat 2:0 glede na potek tekme, ko nismo zadeli iz velikega števila lepih priložnosti, kar dober."

Olimpija vsekakor potrebuje takšne tekme, saj jih v svojem kazenskemu prostoru ne bosta čakala le Široki Brijeg in Bohemians, temveč tudi marsikateri nasprotnik iz slovenske lige. Zmaji torej nujno potrebujejo plan B, C in morda tudi D. "Vsi, tudi tisti, ki so bili lani na samem vrhu, bodo proti nam morali igrati tako, kot proti nam igrajo vsi naši nasprotniki v zadnjih tednih in mesecih. Lahko se nas bojijo. Maribor? Seveda, tudi Maribor."

Vršič je izjemno pomemben prvi gol zabil globoko v sodnikovem podaljšku prvega polčasa, ko je brezhibno izvedel strel z enajstih metrov. Tik pred strelom se je zapletel v zanimiv besedni dvoboj z enim od Ircev: "Nasprotnik me je želel malo živcirati. Jaz sem ga malo pogledal, češ: 'Kaj ti je, človek?' Kot vedno sem bil prepričan, da se 'penal' strelja tako, kot se strelja. 'Penal' zame ni loterija. Točno sem vedel (v katero stran bom streljal, op. a.). Stran imam vedno izbrano že pred udarcem, končno pa se mi je odprlo tudi pri prekinitvah. Res nestrpno čakam na tekme in v njih uživam," je še zaključil Vršič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.