Šport > Nogomet
59 ogledov

Na klopi Olimpije nekdanji selektor?

nk olimpija Saša Despot
V taboru ljubljanskih nogometašev bodo kmalu imenovali novega trenerja.

Po neprepričljivem začetku sezone je trener Olimpije Rodolfo Vanoli izgubil svojo službo. Po ekspresnem izpadu iz kvalifikacij za Ligo prvakov proti slovaškemu Trenčinu je sledil še medel uvod v prvenstvo, kjer so "zmaji" sicer trenutno drugi, a so izgubili že dve domači tekmi, ob tem pa večinoma kazali precej povprečne predstave.

Na klopi Olimpije je bilo burno že v lanski sezoni, ko je pozimi Marijana Pušnika zamenjal Marko Nikolić, a Ljubljano ekspresno zapustil zaradi rasističnega škandala. Za njim je v klub prišel Vanoli.

Italijanski strateg se je danes sestal s predsednikom Milanom Mandarićem in to je bilo eno zadnjih njegovih dejanj v vlogi trenerja Olimpije, s katero je lani osvojil naslov državnega prvaka.

Po letu 2012 spet v Sloveniji?

In naslednik? To naj bi bil Slaviša Stojanović, ki so ga v preteklosti že večkrat povezovali z vročo klopjo. Otrok Slovana ima za seboj bogato kariero, trenutno pa je brez kluba.

V letih 2007 in 2008 je z Domžalami osvojil naslov slovenskega prvaka, takrat je odlično sodeloval s športnim direktorjem Nenadom Protego, ki je sedaj pri Olimpiji. Nato je vodil še Celje, bil pomočnik Srečka Katanca pri reprezentanci ZAE, v letih 2011 in 2012 je vodil slovensko reprezentanco, nato s Crveno zvezdo osvojil srbsko ligo, nato pa se podal še v Belgijo in na Kitajsko.

Kandidat iz Makedonije

Drugi resen kandidat za klop Ljubljančanov prihaja iz Makedonije, gre za 55-letnega stratega Čedomirja Janevskega, nekdanjega reprezentanta Makedonije in Jugoslavije, poroča EkipaSN.

Kot trener je začel svojo kariero pri mladi reprezentanci Makedonije, nato pa bil prvi mož stroke še pri Club Bruggeu, Crveni zvezdi, grškima Ethnikosu in Macedonii ter belgijskima Monsu in Mouscronu.

Že pred časom je ponudbo Olimpije zavrnil trener Domžal Luka Elsner, sicer prva želja ljubljanskega kluba.  

 
Komentarjev 1
  • ac-dc 16:01 31.avgust 2016.

    Slavuj? Temu bi rekel z dežja pod kap.