Šport > Nogomet
404 ogledov

Olimpija ostala pred vrati evropske lige

Olimpija Profimedia
Qarabag je na povratni tekmi play-offa za evropsko ligo ubranil prednost iz Ljubljane in si priigral skupinski del drugega najmočnejšega klubskega tekmovanja v Evropi. Olimpija bo evropsko pot nadaljevala v konferenčni ligi.

Nogometaši Olimpije so na povratni tekmi zadnjega kroga kvalifikacij za evropsko ligo v gosteh igrali neodločeno 1:1 (1:1) proti Qarabagu. Edini gol za Ljubljančane je dosegel Diogo Pinto.

Azerbajdžanci so se uvrstili v skupinski del evropske lige, potem ko so prvo tekmo v Ljubljani dobili z 2:0. Slovenski prvak pa bo igral v skupinskem delu konferenčne lige. Žreba skupin bosta v petek v Monaku.

Kevin Kampl Liga prvakov Šport Kampl in Šeško v skupini z branilcem naslova

Olimpija se je zavedala velikega zaostanka s prve tekme, a se vseeno ni predala vnaprej, čeprav ni več mogla računati na Svita Sešlarja, ki je prestopil v drugo turško ligo, in kaznovanega branilca Davida Sualeheja.

Na kar enakovredni tekmi je tudi slovenski prvak na trenutke pokazal, da je lahko nevaren, za razliko od prve tekme pa je tudi zadel, kar pa je bilo premalo za evropsko ligo.

Ljubljančani so napovedali pogumno predstavo in so te napovedi, sicer s skromnim številom strelov, v prvem polčasu deloma uresničili, čeprav so se po 24 minutah znašli v še višjem zaostanku. Takrat je Aljaž Krefl naredil prekršek nad Leandrom Andradejem, po pregledu posnetkov pa so sodniki pokazali na belo piko. Z nje je bil zanesljiv Tural Bajramov.

Aleksander Čeferin Savdijci in Uefa Šport Čeferin odločno zaprl vrata

V končnici polčasa bi kaj lahko zeleno-beli precej popravili svoje izhodišče. Najprej so v 36. minuti izenačili, potem ko je Krefl odvzel tekmecem žogo blizu njihovega kazenskega prostora, jo oddal do Dioga Pinta, ki je izvrstno zadel z leve strani kazenskega prostora v nasprotni zgornji kot.

Kmalu zatem je sodnik znova moral na ogled posnetka, takrat zaradi prekrška domačega nogometaša Kevina Medine v lastnem kazenskem prostoru. Toda sodniki se takrat niso odločili za najstrožjo kazen, tako da sta ekipi šli na odmor z 1:1.

V drugem polčasu so bili uvodoma nekoliko podjetnejši domačini, Abdellah Zoubir v 50. in Andrade v 70. minuti sta bila nekoliko premalo natančna, precej čez gol pa je v 79. minuti meril Mustafa Nukić v ljubljanski ekipi, ki je imela še nekaj (pol)priložnosti, vendar jih ni znala unovčiti, tako da se je z remijem poslovila od evropske lige.

Qarabağ Zmešnjava Šport Brez prenosa iz Bakuja, na RTV SLO okrivili SportKlub!

* Stadion, sodniki: Hernandez, Naranjo in Sanchez Rojo (vsi Španija).
* Strelca: 1:0 Bajramov (24./11 m), 1:1 Pinto (36.).
* Qarabag: Gugešašvili, Jafargulijev, Medina, Mustafazade, Bajramov (od 89. Keyta), Janković (od 89. Almeida), Romao, Benzia (od 82. M. Silva), Zoubir, Andrade, Xhixha (od 66. Juninho).
* Olimpija: Vidovšek, Krefl, Ratnik, Karamatić, J. Silva (od 77. Lasickas), Pinto, Elšnik, Doffo, Motika (od 54. Posavec), Rui Pedro (od 66. Fadida), Lucas (od 66. Nukić).
* Rumeni kartoni: Mustafazade, Janković, Zoubir, Andrade; Motika, Rui Pedro, Doffo, Lasickas, Bristrić.
* Rdeči karton: /.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Zoran
    StarMačk 22:28 31.avgust 2023.

    Olimpija se je od evropske lige poslovila povsem dostojno, za kvaliteto, ki jo premore pa je iz tekmovalnega vidika bolj primerna konferenčna liga.