Šport > Nogomet
465 ogledov

Spodrsljaj Celja, Olimpija zmanjšala zaostanek

NK Celje Twitter/NK Celje
Nogometaši Olimpije so v 28. krogu Prve lige Telemach premagali Koper s 3:2 (2:0), Celje pa je igralo neodločeno 2:2 (1:2) z Aluminijem.

Aluminij ostaja "črna mačka" za vodilno ekipo slovenskega državnega prvenstva Celje. Še tretjič v prvenstvu se mu ni pustil premagati, bil je celo blizu, da v nenavadni tekmi, v kateri so imeli nogometaši Celja na slovenskih igriščih redko videno premoč, ogromno priložnosti, kar 36 strelov na vrata tekmeca, a tudi dve hudi napaki v obrambi, domov odnese tri točke, kot jih je na prvi medsebojni tekmi sezone v Celju. Četo Damirja Krznarja, ki je bila izrazito boljši tekmec, je po dvakratnem zaostanku v 82. minuti rešil natančen strel Luke Bobičanca z razdalje. Tudi po tem golu je še imela priložnosti, toda nadaljevala je z neučinkovitostjo, tako da je osvojila le točko, s katero zdaj prvi zasledovalki Olimpiji beži deset točk.

Nogomet je v Celju takoj pokazal, kako nepredvidljiv je. Celjani so namreč v prvih 13 minutah oblegali vrata Aluminija, si s predložki s kril v sredino pripravljali priložnosti, a Damjan Vuklišević, Luka Menalo in Mark Zabukovnik se niso izkazali z natančnimi streli. Na drugi strani pa so gosti povedli s praktično prvega pravega prehoda čez sredino igrišča. Po dolgi žogi se Vuklišević in vratar Matjaž Rozman nista sporazumela, njuno neodločnost pa je izkoristil Stanislav Krapuhin, jima ukradel žogo in jo poslal v gol.

Tudi po prejetem golu so domači nadaljevali z veliko ofenzivo. Priložnosti so se vrstile ena za drugo. Strela Aljoše Matka in Tamarja Svetlina je vratar Lan Jovan ubranil, Matko je streljal še mimo gola, enako velja za zelo aktivnega Vukliševića, Zabukovnikov strel od daleč je zletela malo nad prečko. Videti je bilo, da je za Celjane mreža zakleta, a v 32. minuti so jim na pomoč priskočili kar gostujoči branilci oziroma Mario Šubarić, ki je po predložku s kota pohodil Zabukovnika, po posredovanju Vara je sodnik dosodil enajstmetrovko.

To je izvedel Matko, ob njegovem strelu je domačim navijačem zastal dih, saj žoga zadela vratnico, tod nje se je vendarle odbila v mrežo. Toda zadovoljstvo gostiteljev je bila kratko, saj so takoj privoščili novo veliko napako. Tokrat je bil krivec Nino Kouter, žogo mu je ukradel Marko Brkljača, ki je nato s podplatom zaposlil Toma Kljuna, ki je z natančnim strelom premagal Rozmana.

Kako nespretni so bili Celjani pred vrati tekmeca, kaže tudi dogodek iz sodnikovega dodatka prvega polčasa. Po kotu je z glavo streljal Klemen Nemanić, žoga je letela proti levi vratnici, videti je bilo, da bo končala v mreži, a se jo je še pred tem dotaknil Menalo, jo poslal za hrbet vratarja Jovanovića, vendar to je storil iz nedovoljenega položaja.

Statistika po prvem delu je bila občutno na strani Celjanov, kazala je 14:2 v strelih, 9:0 v kotih in 75 odstotkov žoge v nogah gostiteljev. V drugem delu se kaj dosti ni spremenilo. Menalo, Rolando Aarons in Matko so še naprej zapravljali priložnosti, Egor Prucev je z roba kazenskega prostora zadel prečko, vratar Jovanović je ubranil nevarna strela od daleč Luke Bobičanca in Edmilsona, vratarja nista znala premagati niti Žan Karničnik in Gregor Bajde.

Krznar je vse moči usmeril v napad, kar se mu je vendarle obrestovalo, potem ko je mrežo z močnim in natančnim strelom vendarle zadel Bobičanec. Tudi po izenačenju so domači še imeli priložnosti. Najlepši je zamudil Bajde, ki se je prvič sam znašel pred Jovanovićem, a je bil ta uspešnejši, tako kot pri njegovem poskusu z glavo. Jovanović je bil zagotovo junak tekme, ki se jo bodo mnogi zagotovo zapomnili.

Celje bo v naslednjem krogu gostovalo v Murski Soboti, Aluminij bo gostil Maribor.

* Stadion Z'Dežele, gledalcev 800, sodniki: Šabanagić, Kovačič, Vojska.
* Strelci: 0:1 Krapuhin (13.), 1:1 Matko (36., 11-m), 1:2 Kljun (38.), 2:2 Bobičanec (82.).
* Celje: Rozman, Ajhmajer (od 80. Bajde), Vuklišević, Nemanič, Karničnik, Svetlin (od 66. Bobičanec), Zabukovnik, Kouter (od 46. Popović), Aarons (od 66. Edmilson), Matko, Menalo (od 54. Prucev).
* Aluminij: Jovanović, Jovan (od 76. Kosi), Schaubach, Martić, Šubarić, Jagić, S. Jovanović (od 70. Pišek), Brkljača, Gorenak (od 70. Susso), Kljun (od 76. Baskera), Krapuhin (od 83. Maružin).
* Rumeni kartoni: Matko; S. Jovanović, Schaubach.
* Rdeč karton: /

 

Olimpija po vodstvu s tremi zadetki prednosti trepetala za zmago

Nogometaši Olimpije pred dvobojem s Koprom niso zmagali na zadnjih treh tekmah, brez zmagovalca so se končale njene tekme s Celjem, Bravom in Muro, tako da so proti Koprčanom, ti so jih v tem obdobju izločili iz pokalnega tekmovanja, nujno potrebovali zmago, če so želeli zadržati kolikor toliko realne možnosti za naslov prvaka. Z učinkovito igro so do točk tudi prišli, čeprav so ob koncu dovolili tekmecem, da se po zaostanku 0:3 povsem približajo in povzročijo nekaj nervoze na klopi in tribunah stoženskega stadiona.

Začetek tekme ni postregel s presenečenjem. Olimpija je prevzela posest žoge, veliko poskušala s streli od daleč, v deveti minuti pa prvič zatresla mrežo. Po preigravanju Timija Maxa Elšnika je žoga prišla do Ivana Durdova, ki se je v kazenskem prostoru odlično znašel, a izkazalo se je, da je bil pred tem v nedovoljenem položaju.

V 32. minuti pa je prišlo do spremembe rezultata. Karlo Bručič je na robu kazenskega prostora nespretno pohodil Raula Florucza, sodnik Alen Borošak je dosodil najstrožjo kazen, ki jo je z natančnim in močnim strelom izkoristil Elšnik.

Na 2:0 je Olimpija povišala po protinapadu v 36. minuti. Večino dela je opravil Nemanja Motika, Franjo Prce mu je v kazenskem prostoru žogo izbil, a izkazalo se je, da je s tem natančno podal Floruczu, ki mu je ni bilo težko potisniti v mrežo.

Trener Koprčanov Aleksander Radosavljević ni bil zadovoljen z igro svoje ekipe, predvsem v fazi napada. Že ob polčasu je opravil tri zamenjave, kar je igro izboljšalo, na koncu tudi rezultat, a veselja v njihovih vrstah vseeno ni bilo. V veliki meri zaradi nove velike napake pri podaji v bližini vrat, Nik Omladič je v 65. minuti žogo podaril Motiki, ki je v sredini našel neoviranega Marka Bresta, ki se je vpisal med strelce.

Nekaj upanja in dodatnih moči so Koprčani dobili, ko je strel Timotheja Nkade z leve strani roba kazenskega prostora pod številnimi nogami končal v mreži za izid 1:3. Po golu so nadaljevali s pritiskom, Bede Osuji je v 89. minuti zaostanek za Olimpijo, ki je malo pred tem prek Motike zapravila še eno veliko priložnost, še dodatno znižal, a za preobrat je zmanjkalo časa.

Olimpija bo v naslednjem krogu gostovala v Rogaški Slatini, Koper pa čaka pot v Domžale, kjer se bo meril z Radomljani.

* Stadion Stožice, gledalcev 900, sodniki: Borošak, Klančnik, Kordež.
* Strelci: 1:0 Elšnik (33., 11-m), 2:0 Florucz (36.), 3:0 Brest (65.), 3:1 Nkada (70.), 3:2 Osuji (89.).
* Olimpija: Pintol, Lasickas, Ratnik, Muhamedbegović, Sualehe (od 73. Janković), Doffo, Elšnik (od 87. Agba), Pinto (od 62. Posavec), Florucz (od 46. Brest), Motika, Durdov (od 62. Bristrić).
* Koper: Koprivec, Pabai, Palčič, Prce (od 46. Sidibe), Bručić, Ankrah, Tomek, Vešner Tičić (od 80. Kožar), Jelenič (od 46. Nkada), Ruedl (od 56. Omladič), Sule (od 46. Osuji).
* Rumeni kartoni: Muhamedbegović; Vešner Tičić, Ankrah, Bručić.
* Rdeč karton: /

 

* Izidi, 28. krog:
- petek, 29. marec:
Rogaška - Bravo Kostel            2:0 (1:0)
Maribor - Kalcer Radomlje         1:0 (0:0)
Domžale - Mura                    3:5 (0:2)

- sobota, 30. marec:
Olimpija - Koper                  3:2 (2:0)
Celje - Aluminij                  2:2 (1:2)

- lestvica:
 1. Celje            28 19  6  3  61:23  63
 2. Olimpija         27 15  8  4  54:33  53
 3. Maribor          27 13  7  7  47:29  46
 4. Bravo Kostel     28 11  9  8  35:33  42
 5. Koper            27 10  7 10  40:39  37
 6. Mura             28  9  7 12  33:41  34
 7. Domžale          27  9  2 16  38:47  29
 8. Rogaška          28  8  5 15  28:48  29
 9. Aluminij         28  7  5 16  28:53  26
10. Kalcer Radomlje  28  6  6 16  24:42  24

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.