Šport > Nogomet
202 ogledov

Olimpija pripeljala nekdanjega hrvaškega reprezentanta

Ivan Močinić Profimedia
Ivan Močinić je postal najnovejša okrepitev ljubljanske Olimpije.

Hrvaški nogometaš Ivan Močinić je nova okrepitev ljubljanske Olimpije, so sporočili iz tabora zmajev. Sedemindvajsetletni vezist se je Olimpiji pridružil kot prost igralec, zeleno-beli dres pa bo nosil do konca sezone 2020/21.

Močinić je kariero začel pri Rijeki, kjer je iz mladinskih selekcij prestopil k članski. Za ta hrvaški klub je v petih letih zbral 140 nastopov in pet zadetkov ter šest asistenc. Za Rijeko je osemkrat zaigral v evropski ligi. Pohvali se lahko tudi z dvema lovorikama, ki ju je osvojil s tem klubom, in sicer z naslovoma pokalnega prvaka in državnega prvaka.

Ivan Močinić | Avtor: Profimedia Profimedia

Leta 2016 je odšel v dunajski Rapid, za katerega je zabeležil 24 nastopov. Na začetku lanske sezone se je pridružil Istri, sedaj pa se je preselil v Ljubljano.

"Počutim se super. Podpisal sem za velik klub, ki ima veliko navijačev in bogato tradicijo. Res sem zadovoljen, da sem tukaj in upam, da bom lahko ekipi čim bolj pomagal. Olimpiji želim pomagati do naslova prvaka, kar je verjetno vsako leto cilj kluba," je dejal nekdanji hrvaški reprezentant, ki je leta 2015 oblekel kockasti dres na tekmi proti Rusiji, katero je Hrvaška dobila s 3:1, Močinić pa je odigral vseh 90 minut.

Ivan Močinić | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.