Šport > Nogomet
355 ogledov

Olimpija razkrila novega trenerja in izjemni okrepitvi

Dino Skender Profimedia
Olimpijo bo vodil stari znanec.

Potem ko je vodstvo ljubljanske Olimpije v luči prevzema kluba odpustilo srbskega nogometnega trenerja Sava Miloševića, je danes na njegovo mesto ustoličila Hrvata Dina Skenderja, je klub sporočil na današnjem uradnem treningu. Skender je Olimpijo že vodil že ob koncu s pandemijo koronavirusa zaznamovane sezone 2019/20, a se poslovil januarja 2021.

Iz Olimpije so popoldan sporočili, da bo novi trener vodil današnji trening, imena pa še niso razkrili. Toda javna skrivnost je bila, da bo ekipo še drugič v svoji karieri prevzel 37-letni Skender. Prvič bo na klopi zeleno-belih sedel na nedeljski domači tekmi proti Taboru iz Sežane.

Dino Skender | Avtor: Profimedia Profimedia

Skender je prvič trener Olimpije postal 19. junija 2020, moštvo pa je od takrat vodil na 30 tekmah in zabeležil 16 zmag, ob tem pa vpisal še po sedem porazov in remijev. Vodstvo kluba ga je odpustilo 8. januarja letos, vse od takrat pa ni vodil nobenega kluba. Trenersko kariero je sicer začel pri domačem Osijeku januarja 2017.

Skenderjev strokovni štab bodo sestavljali še Karlo Primorac (pomočnik trenerja), Goran Boromisa (trener vratarjev), Ivan Zorić (kondicijski trener) in Hrvoje Božičković (kondicijski trener).

Za ponovni prihod mladega hrvaškega trenerja se je tako kot pred slabim letom in pol zavzel nekdanji slovenski reprezentant Mladen Rudonja, ki bo po poročanju medijev v kratkem prevzel vlogo športnega direktorja po dokončnem prevzemu zeleno-belih.

Mladen Rudonja | Avtor: Profimedia Profimedia

Odločitev o menjavi trenerja je namreč prišla po najavljeni skupščini ljubljanskega kluba, ki bo prihodnjo sredo, 19. oktobra, je pred dnevi zapisalo moštvo v izjavi za javnost.

Na skupščini bo dosedanji predsednik Olimpije Milan Mandarić predstavil vse podrobnosti prevzema kluba, ki ga bo predal nemškemu poslovnežu Adamu Deliusu. Nemec je želel Olimpijo kupiti že konec lanskega leta, a do zaključka posla ni prišlo.

Zdaj že nekdanji trener zeleno-belih Milošević je na klop Olimpije sedel pred letošnjo sezono in jo vodil na 16 tekmah. Na njih je slavil sedemkrat ter zabeležil še dva neodločena izida ob sedmih porazih. Na lestvici Prve lige Telemach je Olimpija po 12 tekmah na tretjem mestu z 20 točkami. Vodilni Koper ima 24 točk.

Savo Milošević Olimpija | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Sicer pa so v ljubljanskem klubu potrdili še dve igralski okrepitvi. Prva je Goran Milović, ki je dres Olimpije že nosil, in sicer od novembra 2020 do januarja 2021. Centralni branilec je zabeležil osem nastopov in dosegel zadetek. Dvaintridesetletnik ima poleg tega med drugim še 145 nastopov za Hajduk iz Splita, 72 nastopov za KV Oostende in 34 nastopov za kitajskega prvoligaša Chongqing Liangjiang Athletic.

Druga okrepitev pa je Marko Futacs. Enaintridesetletni napadalec je nazadnje igral za Zalaegerszegi. Nekdanji reprezentant Madžarske je v karieri nabiral izkušnje pri klubih, kot so Leicester City (12 nastopov, 2 zadetka), Blackpool FC (4 nastopi), Portsmouth FC (30 nastopov, 5 zadetkov), Hajduk Split (45 nastopov, 24 zadetkov) in MOL Fehervar (55 nastopov, 16 zadetkov). V sezoni 2016/2017 je z 18 zadetki postal najboljši strelec prve hrvaške lige.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice