Šport > Nogomet
2758 ogledov

Olimpija v dolgovih, Nike prekinil sodelovanje

Milan Mandarić Olimpija Ljubljana Profimedia
Ljubljanski klub se je znašel v finančnih težavah.

Olimpija Ljubljana je po dobri tretjini letošnje prvenstvene sezone na vrhu Prve lige TS, kljub nekaterim rezultatskim spodrsljajem.

Aktualni pokalni prvaki so se pred in med začetkom tekmovalnega obdobja 2019/20 v medijih veliko pojavljali v zvezi z morebitno menjavo lastništva, potem ko naj bi ameriški poslovnež srbskih korenin Milan Mandarić želel zapustiti slovensko prestolnico.

Mandarić je ostal za krmilom zeleno-bele barke, v septembru in oktobru pa so se začele vesti o zamujenih izplačilih s strani kluba.

safet hadžić Prva liga Šport Huda kazen za trenerja Olimpije

Časnik EKipaSN poroča, da uradni opremljevalec Olimpije, podjetje Nike, ni želelo podaljšati nedavno potekle pogodbe z Ljubljančani. Slednji naj bi bili Nikeju dolžni več kot 100.000 evrov. Ob tem EkipaSN dodaja, da imajo "zmaji" v svojih omarah še več kot dovolj opreme omenjenega podjetja, da v tekoči sezoni težav s tem ne bodo imeli.

Olimpija dolguje denar tudi Javnemu zavodu Šport Ljubljana, katerega objekta klub uporablja za treninge in tekme. Na plačilo čaka tudi varnostna služba, ki skrbi za red na prireditvah ljubljanskega kluba, ta je že zagrozila, da ne bo več opravljala storitev na tekmah zeleno-belih.

Vse več težav ima Olimpija tudi z izplačevanjem plač nogometašem in ostalim zaposlenim v klubu, na svoj denar pa še vedno čakajo tudi številni drugi klubi, ki so z Olimpijo opravljali poslovne transakcije.

Komentarjev 1
  • dusan11 20:51 17.oktober 2019.

    Te pa ste se mi smejali, ko sem pred meseci rekel, da igralci igrajo za senviče

Sorodne novice