Šport > Nogomet
21 ogledov

Olimpijina kritika NZS zalegla

Olimpija Ljubljana Žilina Evropska liga kvalifikacije Đurković Djurković Anže Petkovšek
Večni derbi. Nogometaši Olimpije in Maribora prvenstvene tekme ne bodo igrali v začetku avgusta.

Z Nogometne zveze Slovenije (NZS) so sporočili, da je tekma med Olimpijo in Mariborom, ki bi se morala srečati 3. avgusta v Ljubljani, preložena. Srečanje 4. kroga Prve lige Telekom bo tako na sporedu v kasnejšem terminu, ki v tem trenutku še ni znan.

Odločitev NZS prihaja le dan po izredni tiskovni konferenci, ki so jo sklicali pri Olimpiji in na kateri se je predsednik zeleno-belih Izet Rastoder ostro odzval na razmere v prvi ligi.

"Te razporede delajo ljudje v klimatiziranih prostorih, ki jim je super lepo, mi pa se sprašujemo, kaj počnemo. Klubi ne vemo, od kod naj vzamemo denar za varovanje na tekmah, termini pa so razporejeni tako, da gledalce odvračajo od ogleda," je dejal Rastoder in ciljal na obračun Olimpije v Kopru, ki je bil na sporedu v veliki vročini ob 18. uri.

Rastoder je opozoril tudi na po njegovem mnenju nesprejemljiv termin prvega derbija nove sezone med Olimpijo in Mariborom, ki je bil predviden za 3. avgust. "Dobili smo informacije, da naj bi bil derbi ob 16. uri. Termin je povsem neustrezen tudi zaradi dopustov, saj so mesta prazna. Sami podcenjujemo svojo ligo," je še dejal v ponedeljek in opozoril, da so predlagali spremembo tega termina.

Očitno so bili Ljubljančani z izredno tiskovno konferenco uspešni.

Komentarjev 1
  • ljimonad 15:26 23.julij 2013.

    Sem bral celotno izjavo rastoderja. kar se tiče sodnikov in napak v škodo Olimpje naj bo lepo tiho, saj sodniki še prevečkrat pomagajo prav njegovi ekipi. Tudi kar se tiče vseh njegovih napovedi, da bodo Ljubljančani zrušili Maribor, si le ...prikaži več te, napovedi namreč, naj nekam vtakne.Ima pa povsem prav glede terminov. Zaradi holivudarjev iz nacionalke, ki gredo zvečer žurirat, na TV pa dajejo stare ponovitve ponovitev, morajo igralci in gledalci trpeti na preko 30 stopinjah. oktobra in novembra pa bodo igrali ob 20 uri, sam da tile holivudarji zapolnijo termin, ne glede na to ali bo že sneg, mrzlo, ali pa celo minus.