Šport > Nogomet
24 ogledov

Olimpija še petič zapored poražena na uvodu

Zarifović Jović Ivelja Zorc Olimpija Ljubljana Maribor Celje Arena Petrol superp
1/26
SPS/nkolimpija.si
Nogometaši Kopra so na uvodu v prvenstvo ugnali novinca iz Novega mesta - Krko (2:1). Olimpija je na Stožicah klonila pred velenjskim Rudarjem (1:2). Že v petek je Maribor stežka ugnal Zavrč (2:1).

Ljubljanska Olimpija je pretekli konec tedna v superpokalu gladko klonila proti večnemu tekmecu Mariboru (3:0) in varovanci Andreja Razdrha so pred evropsko preizkušnjo proti slovaški Žilini nujno potrebovali dozo samozavesti. A še petič zapored so prvo domačo prvenstveno tekmo začinili s porazom. Tudi lani so Zmaji že od prvega kola in domačega poraza z Domžalami lovili Maribor, ki je tokrat na uvodu stežka ugnal novinca Zavrč.

V prvem delu zadela dva bivša

Na začetku srečanja na Stožicah je zapretil Filip Valenčič, katerega strel z desne je Matjaž Rozman zanesljivo odbil. V 6. minuti se je po predložku Zajka Zebe s prostega strela domači napadalec spet znašel v priložnosti, tokrat je meril mimo gola Rudarja.

Po uvodnem pritisku domačih pa so prvi zadeli gostje. V 12. minuti je Aleš Jeseničnik izvajal prosti strel z leve strani, poslal visoko žogo na drugo vratnico, tam je skočil eden od gostov in žogo vrnil pred gol Elvisa Đafića, kjer jo je pričakal nekdanji kapetan Olimpije David Kašnik in jo z glavo poslal v mrežo za presenetljivo vodstvo Knapov.

Višja sila prekinila tekmo

Ljubljančani so hitro odgovorili. Le tri minute kasneje je Zeba izvedel kot, njegovo ostro podajo pa je z lepim strelom z glavo vnovčil dolgoletni član Rudarja Damjan Trifković. V 19. minuti so gostje po protinapadu še enkrat zapretili, tokrat je bil Đafić dobro postavljen. V 33. minuti so imeli Zmaji na voljo prosti strel z ugodnega položaja po slalomu Nika Omladića, toda Davor Bagarić je žogo poslal malce mimo stičišča vratnice in prečke.

Nato so se zaradi izpada elektrike ugasnili reflektorji na osrednjem ljubljanskem stadionu, toda po sedmih minutah se je tekma lahko nadaljevala. V obsežnem dodatku sodnika Romana Glažarja je po kotu Omladića skok vsega pet metrov pred vrati spet dobil Trifković, tokrat je meril mimo gola. Prvi polčas se je ob blagi terenski premoči Olimpije končal z izidom 1:1.

Olimpija Ljubljana Rudar Velenje Prva liga prvenstvo Stožice Delamea Mlinar | Avtor: SPS/nkolimpija.si SPS/nkolimpija.si

Eterović dvakrat zapretil, v tretje zabil

Na začetku drugega polčasa je dvakrat zapretil Rudar. Najprej v 48. minuti Mate Eterović z glavo s petih metrov ni uspel dovolj močno streljati, da bi resno ogrozil Đafića, dalmatinski napadalec pa bi v 51. minuti nato skoraj izkoristil napako ljubljanskega vratarja pri izbijanju, a je iz obrata žogo poslal prek vrat domačinov. Slednji na začetku drugega dela v napadu niso pokazali kaj prida, še najbolj nevaren je bil blokiran strel Zebe.

Kazen za neinovativno igro v zadnji tretjini je za Ljubljančane prišla v 63. minuti. Spet je nemir v domačo obrambo zasejal visok predložek Jeseničnika na drugo vratnico, tam jo je z glavo dosegel Elvis Bratanović in v roko zadel nepozornega Bagarića. Glažar je upravičeno pokazal na belo točko, s katere je zadel Eterović, čeprav je Đafić bil "na žogi".

Olimpija brez odgovora v finišu

Olimpija je nato počasi začela valiti kontinuirane napade proti golu Rozmana, a Velenjčani so bili strnjeni pred svojimi vrati. Tako je prodor po desni in posledičen strel Bobana Jovića v 74. minuti končal v bloku Knapov. Tudi ostali poskusi Ljubljančanov so se razbijali ob trdni formaciji gostov, ki so na vse kriplje branili dostope do svojega gola.

Niti številni predložki, niti kombiniranje po sredini in vtekanja Andraža Šporarja in Enisa Đurkovića niso obrodili sadov, saj Olimpija ni več uspela resneje ogroziti Rozmana. V šestminutnem sodnikovem dodatku je med nogometaši malce zavrelo zaradi zavlačevanja igralcev Rudarja, a to ni prineslo spremembe izida in prvih treh točk v novi sezoni so se lahko veselili varovanci Jerneja Javornika.

Fink Luka Koper Olimpija Prva liga TS Slovenija slovensko prvenstvo | Avtor: SPS/nkolimpija.si SPS/nkolimpija.si
Krka na Bonifiki slabo začela

Uvodne minute tekme na Bonifiki so pripadle domačim igralcem. Po neverjetno zgrešeni priložnosti Ivana Brečevića v sedmi minuti je očitno "prevzete" goste kaznoval Matej Palčič v deveti minuti, ko je v mrežo iz bližine poslal odbito žogo po Brečevićevem strelu. Ko so Novomeščani ugotovili, da domači niso nikakršen "bav bav", so tudi sami prišli do nekaj priložnosti.

Najprej pa velja omeniti 12. minuto in strel Brečevića z glavo, ki je zadel okvir gostujočih vrat. Štiri minute pozneje je Amer Krcić osamljen pred vrati Igorja Nenezića preveč okleval. Gosti so izenačili po prostem strelu Josipa Maroševića z dobrih 20 metrov. Že čez minuto sta visoko žogo slabo ocenila Damir Hadžić in Nenezić, a je slednji Krcićev lob s skrajnimi močmi ustavil.

Marošević zamudil veliko priložnost

V drugem polčasu so bili domači veliko boljši tekmec od gostov. V 46. minuti Palčič, v 52. pa Miroslav Čovilo in Matej Pučko niso zmogli ugnati odličnega vratarja Matka Obradovića, nekdanjega igralca Kopra. V 58. minuti je po kotu Lea Štulca Hadžić s strelom z glavo zatresel prečko Krkinih vrat.

Odločilni trenutek tekme se je zgodil v 67. minuti, ko je Pučko ukradel žogo gostom 35 metrov od vrat, stekel proti Obradoviću in rutinirano z diagonalnim strelom zabil zmagoviti zadetek. Številne zgrešene priložnosti pa bi skoraj kaznoval Marošević v 88. minuti. Po nesporazumu koprske obrambe se je dobrih 20 metrov od gola znašel povsem sam, Nenezića ni bilo v vratih, njegov strel pa je končal malce mimo praznega gola.

Prva liga TS, 1. kolo:

Maribor : Zavrč 2:1 (0:1)
Bohar (52), Fajić (90); S. Čeh (2)

Luka Koper : Krka 2:1 (1:1)
Palčič (8), Pučko (67); Marošević (29)

Olimpija Ljubljana : Rudar Velenje 1:2 (1:1)
Trifković (15); Kašnik (12), Eterović (64/11-m)

Nedelja ob 18.00:
Triglav − Gorica

Preloženo:
Celje − Domžale

Komentarjev 3
  • vico 22:39 15.julij 2013.

    to ni se nic gremo naprej olimpijaaaaaaaaaaaaa

  • vico 22:38 15.julij 2013.

    ti zic pa prit na moj samar konju jedan.goni se u tri...

  • zic 20:44 13.julij 2013.

    ha ha ha, komot bi tole tekmo odigrali za kakšnim blokom, prinesli par zložljivih stolov in bi blo, ker je ravno toliko ljudi v stožicah....in še privarčevali bi!