Šport > Nogomet
35 ogledov

Olimpijo zapustil še en nogometaš

Matic Fink gunebakis.com.tr
Po sporazumnem odhodu z Miroslavom Radovićem je slovenskega prvaka zapustil še Matic Fink.

Matic Fink po petih letih zapušča ljubljansko Olimpijo, svojo športno pot bo nadaljeval v Turčiji pri klubu Caykur Rizespor, ki je v minuli sezono osvojil 13. mesto v turškem prvenstvu. Gre za klub iz mesta Rize ob Črnem morju.

Po poročanju turških medijev je Fink z klubom podpisal triletno pogodbo, Slovenec pa je postal prva letošnja okrepitev kluba."Zelo sem vesel, da sem dosegel dogovor z Rizesporjem. Odločitev je bila pravilna, zeleno-modri s o v prvenstvu naredili dobre reči, skupaj pa bomo poskušali izpolniti še višje cilje. Pogovori z vodilnimi možmi kluba so me impresionirali, prihajam na pravo mesto," je po podpisu sodelovanja, ki ga je sklenil že pred nekaj dnevi, dejal Fink.

"Fink bo letno zaslužil 300.000 evrov, ob tem naj bi ob prestopu dobil bonus v višini 100.000 evrov, če bo Rizespor naslednjo sezono sklenil med šestimi najboljšimi, pa bo menda v žep pospravil še 40.000 evrov," so zapisali pri Ekipi.

Pri Olimpiji prestopa še niso potrdili. Fink je imel z ljubljanskim klubom podpisano pogodbo do leta 2017, sodelovanje je podaljšal januarja.

 

Komentarjev 1
  • YASSIR 11:40 09.junij 2016.

    in to je to Olimpija drugo leto ne bo prvak niti se ne bo borila za vrh.odšel bo še zagotovo Kronaveter in po sej verjetnosti Zajcvprašanje pa je kdo bo prišel