Šport > Nogomet
43 ogledov

Olympiakos ni zmrznil, zmaga Bešiktaša

Natcho Djebbour Rubin Kazan Olympiakos Evropska liga šestnajstina finala EPA
S tekmo med Rubinom Kazanom in Olympiakosom Pirejem se je v Moskvi začela šestnajstina finala Evropske lige. Tekma na stadionu Lužniki je bila zaradi nizkih temperatur dolgo vprašljiva, na koncu pa so se na umetni zelenici veselili Grki (1:0). Bešiktaš je z 2:0 premagal Brago.

Le dan pred tekmo med Rubinom Kazanom in Olympiakosom Pirejem so v ruski prestolnici Moskvi izmerili najnižje temperature leta. Tekma na umetni zelenici stadiona Lužniki je bila odvisna od stanja podlage, ki je kljub napovedanim minus petnajstim stopinjam Celzija dovoljevala igro. Če bi se temperature spustile pod minus petnajst, bi organizatorji tekmo odpovedali, a pred enajst tisoč gledalci se je ob treh po lokalnem času vendarle začela.

Olympiakos je povedel v 71. minuti, ko je David Fuster po podaji iz kota premagal Rubinovega vratarja. Še pred koncem tekme je prve minute za grškega prvoligaša odigral nekdanji vratar Manchestra Uniteda, Roy Carroll, ki je po prekršku v kazenskem prostoru zamenjal izključenega Balazsa Megyerija. Carroll je takoj postal junak južnjakov, ko je s svojim prvim dotikom žoge ubranil enajstmetrovko Bibrasu Natchu. Podobnih herojstev je v dresu Uniteda (med letoma 2001 in 2005) zbral bore malo.

Evropska liga, 1/16 finala, prve tekme:

Rubin Kazan : Olympiakos Pirej 0:1 (0:0)
Fuster (71)
RK: Megyeri (73/Olympiakos)
Natcho (Rubin) je v 76. minuti zapravil enajstmetrovko.

Braga : Bešiktaš 0:2 (0:1)
Sivok (37), Simao (58)
RK: Barbosa (30/Braga)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.