Šport > Nogomet
42 ogledov

Omladič: "Nismo Barcelona, smo Olimpija"

Olimpija ljubljana tiskovna omladič Saša Despot
Napadalni vezist Olimpije Ljubljane Nik Omladič pred nedeljskim derbijem z Mariborom napoveduje, da bodo zeleno-beli tudi proti Štajercem ostali zvesti svojemu slogu igre, zaradi katere so se (tudi nehote) preimenovali v slovensko Barcelono. "Na vsaki tekmi igramo od noge do noge. Hočemo igrati nogomet, tudi z dvema igralcema manj, pri zaostanku z 0:3 ali vodstvu s 5:0. Vedno igramo enako," je povedal Omladič.

Ali tekma proti Mariboru prihaja v idealnem času za Olimpijo? Mariborčane čaka še evropska tekma, vi pa lahko razmišljate le o prvenstvu, v katerem zadnje čase pridno zbirate točke …
Ne vem, če je ravno idealno, a za nas je še kar dober termin. Na Maribor četrtkova tekma proti Rangersom ne bo vplivala, saj je derbi le derbi in mislim, da njihova tekma tri dni prej ne bo pomenila nič.

Kako težko je deliti moči med Evropo in državnim prvenstvom? Letos ste lahko to s soigralci občutili tudi na lastni koži?
Nismo se preveč izkazali pri tem, morda nismo imeli dovolj izkušenj z evropskimi tekmami. Bomo videli, kako bo v nedeljo.

Vas je izpad iz Evrope vseeno malce razbremenil, če ne drugače vsaj fizično?
Seveda si izpada nismo želeli, mogoče smo se vseeno malce bolj spočili. Sedaj smo osredotočeni samo na prvenstvo in gremo novim zmagam naproti.

Vrača se Sreten Sretenović, ki je prvo tekmo po poškodbi odigral že proti Triglavu. Kako pomemben igralec je Sretenović, ne samo v obrambi, ampak tudi v gradnji napada?
Ja, Sreten je res steber obrambe. Tudi ko gre v napad, se izkaže kot pravi napadalec, tako da od njega in njegovih prodorov pričakujemo zelo veliko. Napadalci se bomo potrudili, da bomo zabili kakšen zadetek in da se bomo skupaj veselili zmage, ki jo proti Mariboru že dolgo časa pričakujemo.

Že nekajkrat ste bili blizu zmagi na večnem derbiju, toda vedno je nekaj zmanjkalo, zadevali ste okvir vrat in tekme so se praviloma končale z remijem, kljub temu da ste bili verjetno celo boljši od Maribora. Kaj manjka za zmago?
Ne vem, morda tudi malce sreče, a na to se ne smemo ozirati. Vsako tekmo gremo na zmago in damo vse od sebe, tako da upam, da bomo v nedeljo le zmagali.

Iz Maribora je pred tekmo spet prišlo nekaj ostrih puščic v smeri Olimpije, predvsem proti športnemu direktorju Milenku Ačimoviću. Nekateri pravijo, da so Mariborčani arogantni, bi jih vi opisali kot arogantne?
Ne, tega niti nisem spremljal, tako da nimam komentarja na te besede.


Kako zelo bi vas razveselila zmaga nad večnimi tekmeci, na katero Ljubljana čaka že zares dolgo časa?

Seveda si vsak igralec želi zmage na vsaki tekmi, če pa je to večni derbi, je ta želja še stokrat večja.

Je v zadnjih dneh naporno trenirati v tej veliki vročini?
Ja, o tem bi lahko govoril tri dni skupaj. Res je težko, toda mi smo profesionalci, živimo za nogomet in vse od sebe moramo dati tudi takrat, ko je 40 stopinj. To za nas ni nobena ovira.

Kako ocenjujete lastno formo po številnih poškodbah, ki ste jih imeli? Bi lahko pokazali še več?
Vračam se, ampak verjamem, da to ni še nič od tistega, kar je bilo pred poškodbo. Imel sem veliko težav, a zdaj se trudim vsak dan, treniram in upam, da bom čimprej prišel v pravo formo, da bom lahko pokazal tisto, kar sem na nogometnih igriščih že pokazal in da to še nadgradim.

Na zadnjih tekmah se je Dare Vršič s svojimi zadetki izkazal kot odločilen igralec. Brez njegovih zadetkov bi imela Olimpija verjetno precej manj točk. Kdaj boste začeli zadevati tudi vi?
Dare je res neverjeten, res je izjemen. Ne vem, če ne bi zadeval on, bi mogoče zadeval kdo drug. Vsi smo zaslužni za te zmage, za te Daretove zadetke. Bi ga pa ob tej priložnosti rad pohvalil, saj je res neverjeten, izjemen. Nikoli še nisem igral s tako dobrim igralcem, kot je Dare. Res, vsa čast.

Olimpija Rudar Stožice vršič mujakovič | Avtor: Benjamin Kovač Benjamin Kovač
Ste se od njega kaj naučili?
Tega ne vem. Gledam ga, kot se ga le da, mogoče se bo čez nekaj časa izkazalo, da sem se res kaj naučil od njega.

 

Na zadnji tekmi v Stožicah (prijateljska tekma SlovenijaBelgija, op. a.) so bili prisotni žvižgi. Bi se ob morebitnem slabem rezultatu proti Mariboru lahko zgodilo kaj podobnega?
Žvižge smo že doživeli, toda gledalci pač lahko izrazijo svoje mnenje. Na igrišču to na nas ne vpliva. Kljub zaostanku želimo zmagati na vsaki tekmi, tako da nam po nepotrebnem ne bodo več žvižgali.

Kljub dobrim igram v Evropi Olimpija na zadnjih tekmah ni privabila veliko gledalcev. Čemu pripisujete to?
Ne vem, mogoče dopusti, mogoče jim ni všeč naša igra, ampak mislim, da bo sčasoma – ko bomo tam, kjer moramo biti na lestvici – tudi v Stožice prišlo več gledalcev.

Po šestih prvenstvenih kolih je nekoliko bolj jasno, kdo bo pri vrhu lestvice. Kdo bi se poleg Maribora še lahko priključil boju za naslov prvaka?
Tu so še Domžale, ki so že vrsto let pri vrhu, pa tudi ostali mislim, da imajo dobre ekipe. Vsi so zelo blizu.

Koliko igri Olimpije manjka do igre Barcelone?
Barcelona je Barcelona, to vsi vemo. Toda te primerjave z Barcelono … Kolikor nas primerjajo, nas pač primerjajo, mi igramo svojo igro, kot to od nas zahteva trener. Glede te Barcelone ne bi preveč komentiral – mi smo Olimpija, to je Olimpija in to je to!

Podobnosti je kar nekaj – gradite igro iz zadnje vrste, imate branilce, ki so sposobni s podajami prenesti igro v napadalno tretjino …
Na vsaki tekmi igramo od noge do noge. Hočemo igrati nogomet, tudi z dvema igralcema manj, pri zaostanku z 0:3 ali vodstvu s 5:0. Vedno igramo enako.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.