Šport > Nogomet
297 ogledov

Opozicija zapustila izredno skupščino

NK Krško Saša Despot
Na izredni skupščini se je vodstvo prvoligaša Krškega soočilo z nogometno šolo NK Krško.

Opozicija je trenutnemu vodstvu očitala dolg v višini 750.000 evrov in sporni sprejem 31 novih članov. Opozicija trdi, da skupni dolg kluba znaša 763.316 evrov, kar vodstvo kluba zanika. Pravijo, da dolg do trenerjev in igralcev znaša 35.000 evrov, dobaviteljem so dolžni 50.000 evrov, še 50.000 evrov pa se je nabralo obveznosti še starejšega datuma. Vodstvo NK Krško pravi, da dolg obvladuje.

Poseben primer pa je 460.000 evrov, ki jih je nekdanji investitor, švicarska družba JSP Group, vložil v klub v obdobju zdaj nekdanjega predsednika Boštjana Blažinčiča, ki sedaj podpira zahteve NŠ Krško. Sodelovati so začeli septembra 2016, partnerstvo pa prekinili aprila 2018, piše Delo. Predsednik NK Krško Zoran Omerzu je pojasnil, da je zaradi prekinitve sprožen spor, investitor pa zahteva vračilo denarja. "NK Krško je odstopil od pogodbe zaradi bistvene kršitve pogodbe s strani investitorja," je pojasnil Omerzu.

NK Krško Prvoligaš Šport Uefin denar povzročil dokončen razkol v klubu, dogovor ni možen

V pogovoru za EkipoSN je prvi mož NK Krško Omerzu povedal, da so 31 novih članov sprejeli v skladu s statutom in da so skupščino sklicali zaradi opozicije, ki pa je protestno odšla, ko je povedala svoje mnenje. "S tem so obstruirali potek skupščine, zato ni bilo priložnosti za argumentirano razpravo ter strpni dialog, v katerem bi lahko uskladili ali se vsaj približali dogovoru in rešitvi nastalih nesporazumov. Po 15-minutni pavzi in preverjanju sklepčnosti skupščine, glede na določila statuta, je skupščina nadaljevala delo in zavrnila pobudo o nezaupnici vodstvu ter zavrnila pritožbo o odrekanju pravice glasovanja 31 novim članom kluba. Vodstvu Nogometnega kluba Krško je potrjeno zaupanje in podeljeno pooblastilo za nadaljnje delovanje in vodenje športne politike kluba," so v sporočilu za javnost zapisali v prvoligašu. 

NK Krško | Avtor: Saša Despot Saša Despot

"V okviru finančne konsolidacije je usklajena strategija in sistem delovanja, skladno s predpisi in statutom kluba, ob tem pa zagotovilo, da si bodo prizadevali za financiranje rednega delovanja in vzgajanje športnega podmladka. Pri tem se bo namenilo veliko pozornosti temu, da se pridobi medsebojno zaupanje ter povrni ugled temu športu, mestu in klubu. Medijska pozornost je namreč nasprotje med nogometnim klubom in nogometno šolo spremenila v napetost, ki športu in vsem športnim delavcem, ljubiteljem nogometa in tistim, ki so prispevali k razvoju in obstoju kluba, ni prinesla rešitve. To je naloga vodstva, ki sprejema odgovornost za nadaljnje vodenje nogometnega kluba, pri tem pa si bo prizadevalo za spoštovanje in vključevanje vseh drugih deležnikov, ki imajo ta šport radi. Gre za težke naloge, vendar je vodstvo prepričano, da bo v tem uspelo," so še dodali.

Ponujena je bila roka sprave

Opozicijska stran, ki de je zbrala okoli vodje NŠ Krško Roka Zorka, meni, da si je vodstvo NK Krško s sprejemom 31 članov zagotovilo večino in potrdilo zaupnico ekipi predsednika Omerzuja. "Člani Nogometne šole NK Krško, ki smo obenem tudi člani NK Krško, ne priznavamo legitimnosti izredne skupščine zaradi številnih proceduralnih pomanjkljivosti. Zato so člani upravnega odbora NŠ, trenerji, nogometaši in drugi somišljeniki protestno zapustili skupščino pred glasovanjem o zaupnici," so na začetku sporočila za javnost zapisali v NŠ Krško.

NK Krško Prvoligaš Šport Na različnih bregovih, zdaj tudi z odvetniki

V NŠ NK Krško so dan pred skupščino ponudili roko sprave in direktorju NK Krško Jožetu Slivšku predstavili predlog novega vodstva UO NK Krško, po katerem bi dva člana UO imenovalo trenutno vodstvo NK Krško. Pri tem je bil predlog novega vodstva samo začasna rešitev, saj so se v NŠ NK Krško zavzemali, da bi morebitno izglasovano novo vodstvo v letu dni izvedlo kandidacijski postopek za nove člane UO in predsednika transparentno in po postopku, kot ga predvideva statut kluba.

Nogometna šola Krško, novinarska konferenca | Avtor: Rok Retelj Rok Retelj

"Vodstvo NK Krško na naš predlog ni odgovorilo. Po našem dodatnem poizvedovanju na dan izredne skupščine pa je postalo jasno, da vodstvo NK Krško pred izredno skupščino ni pripravljeno na iskanje dogovora o sodelovanju z NŠ NK Krško," so zapisali v NŠ NK Krško.

NK Krško bo imelo marca redno skupščino. Želja Omerzuja je, da NK Krško obstane v Prvi ligi Telekom Slovenije, da bodo otroci še naprej lahko trenirali, hkrati pa pravi, da "je treba umiriti žogo in začeti stabilizacijo kluba". Omerzu je še pojasnil, da ne bo v NŠ NK Krško nobene revolucije, Zorko pa za zdaj ostaja vodja nogometne šole. Ta po uspehih sicer v zadnjih letih sodi med najuspešnejše nogometne šole v Sloveniji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.