Šport > Nogomet
3 ogledov

Optimistični Maribor

evropska liga maribor panathinaikos Saša Despot
Mariborski nogometaši se bodo v okviru evropske lige danes ob 19. uri na tekmi drugega kroga skupine J pomerili z rimskim Laziem, kar bo njihova stota tekma v evropskih pokalih.

Po visoki zmagi s 3:0 proti Panathinaikosu na domačem Ljudskem vrtu in zaporednih zmagah v domačem prvenstvu so apetiti vijolic visoki, a realni.

Mariborski nogometaši imajo za sabo odličen september, ko so vknjižili šest zaporednih zmag. V evropski ligi so v skupini J vodilno moštvo s polnim izkupičkom točk. Vsekakor lepa popotnica pred današnjim gostovanjem v Rimu. Klub ima sicer v zgodovini slabe izkušnje z Laziem, saj je v Ligi prvakov pred leti proti moštvu iz večnega mesta vknjižil zgolj dva poraza, visoka s kar 0:4, a tokrat sta zgodba in ekipa povsem drugačni.

Mariborske nogometaše pred letos prvim gostovanjem v skupinskem delu evropske lige navdaja optimizem, saj so na prvi tekmi doma visoko ugnali grški Panathinaikos. A se tako igralci kot tudi strokovni štab zavedajo, da Lazio na stari celini "kotira" visoko in da bo tekma vse prej kot lahka. Vendar vsi skupaj računajo, da bi se v današnjih večernih urah v štajersko prestolnico vrnili z ugodnim izidom.

Tekmo na Stadio Olimpico, ki sprejme 70.600 gledalcev, bodo sodili Poljaki Szymon Marciniak, Pawel Sokolnicki in Tomasz Listkiewicz. V drugi tekmi skupine bo ob isti uri atenski Panathinaikos gostil Tottenham Hotspur.

Komentarjev 1
  • Avatar frnazzi
    frnazzi 13:00 04.oktober 2012.

    LAZIO : Maribor 3 :1