Šport > Nogomet
42744 ogledov

Orban zakuhal velik incident, ki ponižuje tudi Slovenijo! Hrvati znoreli

Viktor Orban Instagram
Orban se je na tekmi madžarske reprezentance pojavil s šalom, na katerem je bila karta "Velike Madžarske".

Madžarski predsednik vlade Viktor Orban je poskrbel za velik incident, ki je razjezil predvsem naše južne sosede Hrvate, saj je na Instagramu delil posnetek, kako na prijateljski tekmi madžarske nogometne reprezentance proti Grčiji navija s šalom, na katerem je prikazana "Velika Madžarska".

To sicer ni bil prvi primer, da je madžarski premier delil karto Madžarske z nekoliko premaknjenimi mejami, saj si je v preteklosti že kar nekajkrat prilastil dobršen del Slovenije, Hrvaške, Ukrajine, Romunije, Srbije, Slovaške in Avstrije. Leta 2019 je tako urad za mednarodno komunikacijo madžarske vlade na svojem Twitter profilu objavil zemljevid Madžarske, ki bi po njihovem med drugim morala zajemati tudi naše Prekmurje ter tudi dele Hrvaške, kot so Međimurje in Kvarner.

Istega leta je bil na Madžarskem organiziran sestanek predsedstva desničarske stranke Fidesz, do katerega je prišlo pod veliko uokvirjeno karto "zgodovinske Madžarske", na kateri je med drugim bil poleg našega Prekmurja zajet ogromen del Hrvaške, vse do Rijeke in Dalmacije. Naslednje leto je Orban čestital maturantom, ki so tisti dan opravljali izpit iz zgodovine, na čestitki pa je bila prav tako na globusu prikazana "Velika Madžarska", ki je ponovno poleg našega Prekmurja zajemala tudi ogromen del Hrvaške.

Orban pa je ponovno razjezil hrvaško javnost v letošnjem letu, ko je v enem izmed intervjujev argumentiral, zakaj nasprotuje skupnem embargu Evropske unije. Med drugim je v intervjuju Hrvaško obtožil, da je Madžarski "ukradla" morje.

Tokrat pa je poskrbel za nov incident, ko se je na prijateljski tekmi v Puskas Areni v Budimpešti pojavil s prav posebnim navijaškim šalom, ki je ponovno razjezil naše južne sosede, saj je bila na šalu ponovno prikazana nekoliko "povečana Madžarska".

Orban je tako po številnih hrvaških spletnih portalih ena izmed glavnih tem dneva, na vse skupaj pa se je odzval tudi hrvaški premier Andrej Plenković, ki sicer omenjenega posnetka Orbana s škandaloznim šalom še ni videl.

"Kar se tiče šala, tega nisem videl. Nimam časa, da bi se ukvarjal s tujimi šali. Kar pa se tiče teritorialnih želja po hrvaškem ozemlju od kogarkoli, tudi Madžarske, so slednje absolutno nesprejemljive," je vse skupaj pokomentiral Plenković.

Komentarjev 28
  • Šustet 19:15 22.november 2022.

    Ja, JA, učite Mađarski in volite SDS, pa pridete pod zemljevid velike Mađarske

  • viljem 08:58 22.november 2022.

    K sreči smo odstavili SDS, ki je Prekmurje prodal Madžarom.

  • Burja 08:46 22.november 2022.

    K sreči se madžari izven svoje države obnašajo normalno, želijo živet mirno življenje in nimajo tedence po spačeni miselnosti, omejenega uma.