Slovenija
20531 ogledov

Fajonova tudi po 1. januarju ne izključuje nadzora na meji s Hrvaško

Meja s Hrvaško Epa
Napoved nadaljnjega nadzorovanja slovensko-hrvaške meje.

Kot smo že napovedovali, je povsem možno, da bo Slovenija tudi po vstopu Hrvaške v schengensko območje še vedno nadzirala svojo južno mejo. "Vsi ukrepi policije so in bodo tudi ob morebitnem vstopu Republike Hrvaške v schengensko območje prilagojeni trenutni varnostni situaciji s ciljem zagotavljanja varnosti Republike Slovenije in preprečevanju nezakonitih migracij, vključno z vsemi možnimi ukrepi, ki jih dopuščajo schengenska pravila," so nam takrat pojasnili na Uradu vlade RS za komuniciranje (UKOM).

Meja med Hrvaško in Slovenijo mejni prehod Hrvaška v schengen Slovenija Kakšne spremembe lahko na meji s Hrvaško pričakujemo 1. januarja

Več o tem si lahko preberete v članku Kakšne spremembe lahko na meji s Hrvaško pričakujemo 1. januarja, kjer pojasnjujemo tudi, ali je to skladno s schengenskimi pravili.

Slovenija je pripravljena na meji s Hrvaško po vstopu sosednje države v schengensko območje uvesti nadzor, ko ali če bo to potrebno, je po današnjem zasedanju zunanjih ministrov EU potrdila še slovenska ministrica Tanja Fajon. Slovenija si po njenih besedah ne želi, da bi s porastom števila nezakonitih migrantov postala nekakšen žep.

Prav kontrolo pa je vlada nedavno očitala sosednji Avstriji, ki še vedno nadzira mejo s Slovenijo. Sklicevanje na migrante naj bi bilo po oceni slovenske vlade neutemeljeno, čeprav je bilo v prvih desetih mesecih letošnjega leta zabeleženih 275.500 nedovoljenih vstopov na zunanji meji EU, kar predstavlja 73-odstotno povečanje v primerjavi z enakim obdobjem lani

Grčija migranti eu Svet Bomo zdaj priznali, da so imeli Avstrijci prav?

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 26
  • h4ck3r 09:02 15.november 2022.

    Če kaj je to ena največjih nevarnosti za koalicijo...v kolikor se odprejo meje in pride do navala ilegalnih migrantov preko hrvaške, tej vladi tudi novinarji s svojim molkom ne bodo mogli pomagati, saj ljudje niso slepi in govoriti tudi znajo. ...prikaži več Poleg tega jim družabna omrežja tokrat ne bodo v korist. Tako da ja, po potrebi je mišljeno, v kolikor bo potrebno podporo spet dvigniti.

  • Friderik1950 07:38 15.november 2022.

    Slovenija se je zaradi političnih neumnosti pokazala kot popolnoma nesposobna varovati svojo in tudi šengensko mejo. Rezilno žico bi lahko že zdavnaj na sedaj že znanih odsekih nadomestila s panelnimi ograjami in poslala na mejo tudi vojsko čemur levavica vztrajno ...prikaži večno nasprotuje. Jasno, da je tudi ograja premalo, potrebuješ še patrolne trojke s pesom, skratka graničarski sistem. Verjamem, da bodo varovanje Eu Hrvati vzeli resno, ker v primeru nacionalnih interesov oni ne poslušajo Watovcev.

  • Grof 07:33 15.november 2022.

    Slovenski butalci vešče opravljajo svoje poslanstvo, na nek način morajo povečat rodnost, a ne, se mi sanja, da nas bo po dveh mandatih kar 4.000 000 revežev