Šport > Nogomet
17 ogledov

Ostri protesti množice navijačev Siona

sion navijači protest
1/3
Reuters
Več sto navijačev švicarskega nogometnega kluba Siona se je zbralo na ulicah, protestirujoč proti evropski in svetovni nogometni zvezi, ker je na njun pritisk švicarska zveza morala kaznovati omenjeni klub z odvzemom 36 točk. Razlog? Registracija igralcev, čeprav klub za to ni imel pravice.

Švicarski nogometni klub Sion je proti Mednarodni nogometni zvezi (Fifa) vložil pritožbo, potem ko je krovna nogometna zveza Švici zagrozila s suspenzom. Nogometni zvezi Švice (SFV) je januarja grozil suspenz, če zaradi nepravilnosti ne bi kaznovala nogometnega kluba Sion, a je SFV to že storila in Sionu odvzela 36 točk.

Če švicarska zveza Siona, ki je na tekmi zaigral s petimi neregistriranimi igralci, ne bi kaznovala, bi ji Fifa 14. januarja prepovedala igranje vseh mednarodnih tekem. Vendar pa se zdaj to bržkone ne bo zgodilo, saj so tuje tiskovne agencije pravkar objavile, da je SFV Sion že kaznovala z odvzemom 36 prvenstvenih točk.

 

Sion je nedavno izgubil tožbo na švicarskem sodišču proti Evropski nogometni zvezi (Uefi). Mednarodno športno razsodišče v Lozani (Cas) pa je 15. decembra zavrnilo pritožbo Siona, ki se je želel vrniti v tekmovanje v Evropski ligi. Cas je potrdil kazen Uefe, ki je Švicarje izključila iz tekmovanja, potem ko so ti kršili pravila na tekmi proti Celticu. Sion, ki bo moral odšteti 32.655 evrov za pravne stroške, je na tekmi zadnjega predkroga proti Celticu na igrišče poslal pet igralcev, ki niso imeli pravice nastopa. Uefa je zaradi tega Sion izključila iz tekmovanja ter tekmi s Celticom registrirala s 3:0 v korist Škotov. Švica bo sicer igrala v isti kvalifikacijski skupini za svetovno prvenstvo 2014 kot Slovenija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.