Šport > Nogomet
7226 ogledov

Otočani razkrili Oblakove načrte in podvomili v njegovo vrednost

Jan Oblak slovenska reprezentanca NZS/Facebook
Poletni prestopni rok se je šele dobro začel, med glavnimi akterji so tudi slovenski zvezdniki.

Izbrana vrsta Slovenije je v ponedeljek visoko slavila v Latviji (0:5) in si priigrala prvo zmago v kvalifikacijah za Euro 2020. V njih je v slovenska vrata spet stopil Jan Oblak.

latvija slovenija EP 2020 Šport Slovenci so se s petardo znesli nad Latvijci

Vratar madridskega Atlética je že nekaj sezon tarča najbogatejših klubov, nič drugače ni letos. V preteklosti so Škofjeločana pogosto povezovali s Paris Saint-Germainom in Manchester Unitedom, slednji naj bi bil najresnejši kandidat za Oblakov podpis.

Po poročanju angleških medijev je Oblak svojim delodajalcem že dal vedeti, da želi zapustiti klub. ESPN FC je navedel, da je Slovenec kot zaželjeno destinacijo navedel prav Manchester United. Tam je nesporna številka ena Španec David de Gea, ki pa se je že večkrat spogledoval z odhodom.

Angleži še dodajajo, da bodo "rdeči vragi" za nekdanjega vratarja Ločana, Olimpije in Benfice odšteli kar 120 milijonov evrov, s čimer bi Slovenec postal najdražji vratar na svetu.

"Presenečen sem, ker je Oblak izrazil željo, da želi v Manchester United. Najbrž ima informacije, da bo David de Gea zagotovo zapustil Old Trafford," je v studiu ESPN dejal analitik Steve Nicol, član zlate generacije Liverpoola in nekdanji škotski reprezentant.

Cristiano Ronaldo Liga narodov Video Šport Obraz Ronalda, ko je izvedel, da ni najboljši

Nicol je potem dodal, da ne vidi potrebe po nakupu Oblaka. "Zakaj bi zapravili 120 milijonov za nekoga, ki ga boš moral pripeljati v novo državo, novo ekipo ... V ekipo, ki se bo temeljito spremenila. Zakaj bi se znebili enega najbolj pomembnih členov dosedanje ekipe? Po mojem mnenju bi De Gea moral ostati."

Kljub oceni, da ga šestouvrščena ekipa pretekle sezone Premier League ne potrebuje, pa je Nicol zapel nekaj hvalnic Oblaku: "Se strinjam, da je med najboljšimi petimi (vratarji na svetu, op. a.). Brani, je dober z nogami, zanesljiv ... Oblak ima vse, kar potrebuješ pri vrhunskem vratarju."

Prestopni rok bo še zelo dolg in do sredine avgusta, ko je v Angliji skrajni rok za prestope, se lahko zgodi še veliko odmevnih selitev. Vključno z Oblakovo.

jan oblak | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 1
  • zipo 23:12 11.junij 2019.

    a ti Da.B se imaš za novinarja????