Šport > Nogomet
19 ogledov

Özil bi igral na OI, Löw ni navdušen

mesut ozil EPA
Olimpijske igre so za večino športnikov največji izziv in največji cilj v karieri. A ne za nogometaše: krovna zveza Fifa ščiti pomen svetovnih prvenstev tudi tako, da lahko na OI nastopajo praviloma le mlajši, še neuveljavljeni igralci.

Nekateri nogometni zvezdniki bi vseeno radi okusili olimpijsko vzdušje, med njimi je tudi Mesut Özil. Njegova želja, ki jo je razkril pred jesenskim delom kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2016, je po eni strani uresničljiva, po drugi pa bo le težko prišel do Ria 2016.

Igre namreč potekajo avgusta, pred tem bo evropsko prvenstvo, že med igrami se začenja nova ligaška sezona. Zato so ob izražanju olimpijskih sanj zastrigli z ušesi tako v nemški izbrani vrsti kot pri Arsenalu, kjer igra nemški reprezentant.

"Z veseljem bi bil zraven. Rad bi pomagal našim mladim fantom na poti do medalje," je dejal v pogovoru za časnik Sport Bild. "Olimpijske igre bi lahko bile še en vrhunec moje kariere," je dejal nogometaš in jasno namignil, da bi se rad po za Nemčijo nadvse uspešnem SP 2014 še enkrat vrnil v Brazilijo.

Nemška moška nogometna reprezentanca bo prvič po 28 letih spet igrala na igrah. "Odločal bo Horst Hrubesch. Če se bo odločil zame, bo to super. Ne bom rekel ne, če dobim ponudbo," je še dejal Özil. Hrubesch, selektor nemške ekipe U21, pa se za zdaj še ni vrgel v olimpijsko bitko. Sporočil je, da bo o postavi razmišljal naslednje leto, tako da je za odločitve o treh starejših nogometaših še dovolj časa.

Precej manj navdušenja je bilo pri selektorju članske vrste. Joachim Löw seveda računa na to, da bo njegova ekipa igrala na EP 2016, kamor se sicer še mora uvrstiti, tekmovanje bo potekalo junija in julija, priprave se bodo začele že maja: "Težko si predstavljam, da bi moji fantje lahko nastopili na obeh tekmovanjih. To je praktično nemogoče, težko si predstavljam kaj takega."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.