Šport > Nogomet
37 ogledov

Özil bo navijal za Francijo

ozil wenger pires Reševalni pas/Twitter
Francoski strateg Arsene Wenger je razkril, kaj mu je po koncu polfinalne tekme med Francijo in Nemčijo dejal njegov varovanec Mesut Özil.

Nemški nogometni reprezentanci naslovu svetovnega prvaka (2014) ni uspelo dodati evropske lovorike, potem ko je morala v drugem polfinalu Eura 2016 morala priznati premoč Franciji (0:2) in se poslovila s turnirja.

Nemčija je bila pred začetkom ena od favoritk za končno zmago, vendar jo je v četrtkovem polfinalu pokopal Antoine Griezmann, zvezdnik Atlético Madrida in soigralec slovenskega vratarja Jana Oblaka, ki je dosegel dva gola in Francijo prvič po letu 2000 popeljal v finale najprestižnejšega reprezentančnega tekmovanja na stari celini.

Topničarja tolažila Özila

Nemškega reprezentanta Mesut Özila sta po porazu tolažila klubska soigrala Olivier Giroud in Laurent Koscielny, napadalni vezist pa si je izmenjal nekaj besed tudi s trenerjem Arsenala Arsenom Wengerjem.

Francoski strateg je razkril, da bo Özil v finalu stiskal pesti za njegovo reprezentanco, pa čeprav si je nekoč delil garderobo s Cristianom Ronaldom, ki bo s Portugalsko lovil prvo veliko lovoriko.

''Upam, da boste zmagali v finalu,'' je Özila citiral Wenger. Nemec je dan po tekmi čestital Francozom za uvrstitev v finale in tako potrdil, kdo bo njegov favorit v nedeljo.

''Ekipa in še posebej ljudje so si po vseh preventivnih varnostnih ukrepih, ki so od novembra 2015 potekali po državi, to nedvomno zaslužili,'' je sporočil Özil.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.