Šport > Nogomet
22 ogledov

Özil za štiri tedne "out", Mou kot pokvarjena plošča

Guardiola Özil Thiago Alcantara Bayern München Arsenal Liga prvakov EPA
Čas okrevanja Mesuta Özila bi se lahko raztegnil na kar šest tednov, je na petkovi novinarski konferenci razkril trener Arsenala Arsène Wenger. José Mourinho medtem vztraja, da Chelsea le namišljeno vodi v Premier League.

Neprepoznavni Mesut Özil je z novo poškodbo prepone ob polčasu končal povratno tekmo osmine finala Lige prvakov proti Bayernu, vse od takrat pa so se pri Arsenalu bali najhujšega – da bi v ključnem delu sezone ostali brez svojega najdražjega posameznika, ki bi se pridružil že tako dolgemu seznamu poškodovanih.

Trener Arsène Wenger na petkovi novinarski konferenci ni imel dobrih novic; najdražji nogometaš v zgodovini londonskega kluba bo zaradi poškodbe prepone počival najmanj tri in največ šest tednov, kar so po hitrem izpadu iz Lige prvakov pred londonskim derbijem s Tottenhamom nove slabe novice za navijače topničarjev.

"Zelo zgodaj hendikepiran"

"Ko je minimalen čas okrevanja tri, maksimalen pa šest tednov, potem recimo, da bo odsoten štiri tedne," je v petek napovedal Wenger. "Özil je odigral zelo dobro tekmo proti Evertonu, a je bil zelo zgodaj na tekmi z Bayernom hendikepiran."

Wenger ima pred nedeljskim derbijem z bližnjimi sosedi v Premier League veliko skrbi. Poleg imperativa zmage, ki bi Arsenal vsaj teoretično ohranila v boju za naslov, je že od decembra poškodovan vezist Aaron Ramsey, ki ima težave s stegensko mišico, a tudi velški zvezdnik ne bo nared za veliki obračun.

Källström pripravljen za debi

"Moramo biti zelo pazljivi, še vedno ima ponavljajoče se bolečine v stegnu," je dodal Wenger, čigar klub za vodilnim Chelseajem zaostaja že za sedem točk. Poškodovani so še vezist Jack Wilshere (noga) in dlje odsotna Theo Walcott (koleno) in Abou Diaby.

Se pa v postavo vračata branilec Nacho Monreal in tudi vezist Kim Källström, ki se je klubu poškodovan priključil januarja in še ni zaigral. Branilec Kieran Gibbs in napadalec Yaya Sanogo bosta verjetno prav tako nared.

Mou kot pokvarjena plošča: Lestvica ni prava

José Mourinho je medtem na obrobju Londona nadaljeval svojo agendo "nefavorita" za naslov, čeprav bi lahko s Chelseajem proti Aston Villi v soboto še povečal naskok na vrhu lestvice, ob porazu Manchester Cityja pri Hull Cityju pa bi lahko le-ta pred nedeljskima tekmama Arsenala in Liverpoola narasel že na deset točk. Modri imajo še naprej tri tekme več od Cityja.

"Ves čas ponavljam enako – lestvica ni prava. Če pogledate lestvico, je pred vrstico s točkami število odigranih tekem. Lahko bi imeli 30 točk več, če pa bi odigrali deset tekem več, to ne bi pomenilo ničesar. Ko imajo vsi enako število tekem, ne vem, kdaj to bo, morda zadnji teden, le takrat je lestvica prava," je v Chelseajevem centru v Cobhamu 30 kilometrov južno od prestolnice razpredal Mourinho, ki je kljub svojim miselnim igricam vedno bliže naslovu angleškega prvaka, ki ga je na Stamford Bridge pripeljal že v sezonah 2004/05 in 2005/06.

"Raje imam, da je usoda v mojih rokah. Ampak položaj na vrhu je resničen. Veliko dela, veliko znoja vseh igralcev, ki si zaslužijo 66 točk, ki jih imajo. Jutri nas čaka zelo težka tekma. Po Villi prihaja Arsenal, gremo tekmo za tekmo. Res živim dan za dnem in ne gledamo lestvice, ker ni prava," je še dejal Portugalec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.