Šport > Nogomet
30 ogledov

"P.... vam materina, sem ste prišli krast"

Navijači Žurnal24 main
Znova je bil odigran veliki hrvaški derbi med Hajdukom in Dinamom. Dvoboj se je končal brez zmagovalca, navijače in funkcionarje Hajduka pa je spet razburilo sojenje.

Sodnik Bruno Marić je po tekmi odšel v tunel, kjer sta nanj planila športni direktor Hajduka Goran Vučević in predsednik nadzornega odbora v klubu Ljubo Pavasović Visković. Da bi zaščitili sodnika, so morali posredovati tudi redarji.

Marić je v 94. minuti sicer dosodil enajstmetrovko, a je Dinamo ni izkoristil in tako ostal brez zmage. A to ni umirilo vodilnih mož pri Hajduku. "Bruno Marić je prišel v Split z očitno namero, da nas okrade," je tako dejal predsednik "bilih" Marin Brbić. Pri Hajduku so tudi prepričani, da bi v 45. minuti sami morali izvajati strel z bele točke.

"Ob polčasu sem šel pred garderobo, kjer mi je Marić priznal, da sta s pomočnikom videla igranje z roko. Obstajajo priče, ki so ga slišale. Od sodniške organizacije zahtevam, da nam nikoli več ne delegira Mariča. Niti za tekme pionirjev," je še dejal Brbić.

"To je svinjarija. To nam delajo že vrsto let. Žal mi je, ker sem odreagiral nepravilno, ampak to je svinjarija. Prišel je čas, da se nekaj spremeni v hrvaškem nogometu," pa je besnel Pavasović Visković. Ta je večer končal na policiji zaradi groženj namenjenih sodniku.

Slednji se je razpisal v poročilu za zapisnik: "Predsednik nadzornega odbora Ljubo Pavasović Viskovićje prišel do četrtega sodnika in mu dejal: 'J...m ti mater, smet smrdljiva, grbavec, kako te ni sram?' Po tekmi je Goran Vučević vlekel sodnike za dres in roke ter se na njih obrnil z naslednjimi besedami: ‘P...a vam materina, sem ste prišli krast, kako vas ni sram'."

"Kdo naj me kaznuje? Davor Šuker ali Zdravko Mamić? Takšnih sankcij me ni strah," je še dejal Pavasović Visković.

Tudi brez pretepov ni šlo

Po stari navadi so se spopadli tudi člani obeh navijaških skupin. Ti so se spopadli na avtocesti A1, policija pa je hitro reagirala in nihče ni bil huje poškodovan. Vseh 21 oseb je bilo odpeljanih v pripor. Skupno je bilo pred, med in po tekmi na policijo pripeljanih 64 oseb.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.