Šport > Nogomet
16 ogledov

Palermo v boj za obstanek brez Iličića

josip iličić Reuters
Italijanski prvoligaš Palermo, ki mu grozi izpad v drugo ligo, bo v nedeljo gostoval pri Fiorentini. Orli se trenutno nahajajo na 18. mestu lestvice in nujno potrbujejo zmago, trener Guiseppe Sannino pa v Firencah ne bo mogel računati na prvega strelca ekipe Josipa Iličića.

Palermo se dve tekmi pred koncem sezone italijanske Serie A nahaja na 18. mestu lestvice, ki jim prinaša selitev v drugo ligo. Varovanci Guiseppeja Sannina morajo na zadnjih dveh tekmah nadoknaditi štiri točke zaostanka za Genoo, prvo priložnost pa bodo imeli že v nedeljo, ko se bodo pomerili s Fiorentino.

Sport 23.09.10, ilicic, sport, nogomet, foto: reuters | Avtor: Reuters Reuters
Orli bodo v Firencah zaigrali brez prvega strelca ekipe Josipa Iličića, ki se je lažje poškodoval že na tekmi proti Interju, čeprav je pred dnevi zaigrali na obračunu z Udinesejem. Poraz proti nekdanji ekipi (2:3) Samirja Handanovića je izničil skoraj vse možnosti Palerma, da se obdrži med nogometno elito na Apeninskem polotoku. ''Nimamo veliko možnosti, vendar bomo poskusili,'' je povedal Sannino in dodal: ''Točka bi bila bolje kot nič, čeprav to na lestvici ne bi prineslo bistvene razlike. Vsaj vedeli bomo, da smo dali vse od sebe.''

Poleg Iličića, ki še vedno ni okreval po poškodbi mišice, bodo pri Palermu manjkali še Mauro Boselli, Diego Babbrini in kaznovani Edgar Barreto. Njihov nasprotnik Fiorentina se trenutno nahaja na četrtem mestu Serie A in se z AC Milanom bori za tretje mesto, ki prinaša kvalifikacije za nastop v Ligi prvakov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.