Šport > Nogomet
26 ogledov

Parma še živi

Alessandro Lucarelli Parma navijači EPA
Nekdaj eden najuspešnejših italijanskih nogometnih klubov se počasi pobira.

Usoda Parme je lansko pomlad polnila medijski prostor v Italiji, pa tudi po ostali Evropi. Gre za klub, ki je predvsem v devetdesetih, pa tudi v prvem desetletju tretjega tisočletja, igral opazno vlogo na nogometni sceni.

Parma je v predlanski sezoni zasedla zadnje mesto v Serie A, zaradi dolgov pa ni bila poslala v Serie B, ampak v četrtoligaški rang. Klub je razprodal svoje imetje, nato pa so pod novim imenom - Parma Calcio 1913, začeli znova.

Na Tardiniju 10.000 gledalcev

Lani so se dokaj zlahka prebili skozi Serie D in tudi letos v tretji ligi (Lega Pro) odlično začeli. Po remiju v uvodnem kolu so na prvi domači tekmi v letošnji sezoni gostili Lumezzane, za minimalno zmago (1:0) je v 82. minuti zabil Emanuele Calaiò.

Srečanje na stadionu Tardini je spremljalo skoraj 10.000 gledalcev, kar je dokaz, da matični klub kapetana Italije Gigija Buffona ni izgubil podpore v mestu. 

Navijači še posebej spoštujejo svojega sedanjega kapetana - Alessandra Lucarellija. Branilec je ostal v klubu v najtežjih časih, se prebil skozi Serie D, sedaj pa je pravi vodja svojega moštva in idol Parminih privržencev.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.