Šport > Nogomet
12 ogledov

Pellegrini besnel, Martino diplomatski

Manchester City - Barcelona Reuters
Evropska nogometna zveza (Uefa) bi lahko kaznovala trenerja Manchester Cityja Manuela Pellegrinija, ker je po porazu proti Barceloni ostro kritiziral sodnika Jonasa Erikssona.

Manchester City je na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov doma izgubil proti Barceloni (0:2), trener meščanov Manuel Pellegrini pa je imel po porazu veliko povedati čez delilca pravice Jonasa Erikssona, ki je v 53. minuti dosodil sumljivo 11-metrovko v korist Barcelone in pokazal rdeči karton Martínu Demichelisu.

Pellegrini je švedskega sodnika obtožil pristranskosti in mu pripisal veliko mero odgovornosti za poraz njegovih varovancev. ''Sodnik je odločil tekmo,'' se je jezil čilenski strateg, ki bo zaostanek poskušal nadoknaditi na povratni tekmi na Camp Nouu.

Po poročanju angleških medijev bi se lahko Pellegrini zaradi obtožb znašel v nemilosti Evropske nogometne zveze (Uefa).

''Ko Barça zmaga, se vedno govori o sodnikih''

Branilec Dani Alves, strelec drugega zadetka za Barcelono, ni želel razpravljati o prekršku nad Lionelom Messijem, zaradi katerega je Eriksson pokazal na belo točko.

''Zelo dobro smo igrali. Vedeli smo, da jim bomo povzročali težave, če bomo nadzorovali tekmo, saj niso vajeni ekip, ki prevladujejo v posesti žoge. Tukaj gre za protinapad za protinapadom. V obrambi smo odigrali odlično in vedno imamo lepe možnosti za zmago, kadar ne prejmemo zadetka,'' je dejal Alves, o rdečem kartonu Demichelisa pa: ''Veliko ljudi želi govoriti o tem, medtem ko mi poskušamo opraviti svoje delo. Ko Barça zmaga, se vedno govori o sodnikih, na ta način nam želijo vzeti zasluge.''

Martino: Fábregas ni bil v prepovedanem položaju

Trener Barcelone Gerardo Martino je priznal, da je imela Barcelona srečo, ko se je sodnik v 53. minuti odločil za najstrožjo kazen, a dodal, da so njegovi varovanci prikazali boljšo igro.

''Slišal sem, da je bil Messi izven kazenskega prostora, res pa je tudi, da so nam razveljavili zadetek, ko Cesc ni bil v prepovedanem položaju. O sodnikih ne govorim pogosto, ker ničesar ne moreš pridobiti. Zadovoljen sem s svojo ekipo in osredotočen na tista področja, ki jih moramo izboljšati,'' je povedal Martino.

Prekršek Demichelisa nad Messijem:

Komentarjev 1
  • astibo8020 18:53 19.februar 2014.

    Man. City ni imel niti za kruh, sedaj so pa sodniki krivi. Bolano.