Šport > Nogomet
17 ogledov

Pep: "Ravnal bi enako kot Wenger!"

Guardiola nadzira potek nedeljskega srečanja proti kitajskim prvakom. (Foto: Reu Žurnal24 main
Trener Barcelone Josep Guardiola pravi, da razume potezo Arsena Wengerja, ki Kataloncem ni želel prodati svojega kapetana Francesca Fabregasa. "Jaz bi verjetno ravnal enako," priznava Pep.
Popolnoma razumem Arsenal in Wengerja, ki mu ni dovolil iti. Jaz bi najbrž storil enako.
Josep Guardiola

Že nekaj časa je znano, da kapetan Arsenala in eden najslavnejših katalonskih "sinov" Francesc Fabregas vsaj še eno sezono ne bo igral za Barcelono. Na nedeljski novinarski konferenci v Pekingu je trener Kataloncev Josep Guardiola priznal, da razume svojega "kolega" na londonski klopi Arsena Wengerja:

"Popolnoma razumem Arsenal in Wengerja, ki mu ni dovolil iti. Jaz bi najbrž storil enako," je iz kitajske prestolnice po zmagi nad aktualnimi prvaki Beijing Guoanom povedal trener Barçe. "Želim si, da bi Cesc nadaljeval z uživanjem v nogometu v tako dobri ligi kot je Premier League," je še sporočil vezistu iz Aryensa. O možnih okrepitvah (za prestope naj bi imel Guardiola na voljo 45 milijonov evrov) ni želel razpredati: "Tržnica je odprta do konca avgusta. Opazujemo situacijo in ne hitimo. Imamo dve opciji - kdorkoli lahko pride ali ne pride," je povedal mož iz Santpedorja.

Za konec je Guardiola izrazil trdno prepričanje, da je njegova ekipa že zdaj dovolj močna za novo izčrpljujočo sezono: "Rad bi pomiril vse skupaj - imamo dobro ekipo, dobre igralce za dobro nastopanje v vseh tekmovanjih, kot nam je to uspevalo v zadnjih dveh letih," je še zaključil Guardiola.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.