Šport > Nogomet
22 ogledov

Pep: "Real in Barça sta si zelo blizu!"

Lionel Messi Iniesta Busquets Pedro trening Jokohama Japonska klubsko SP svetovn
1/17
Reuters
Nogometaši Barcelone so le nekaj ur po zmagi na El Clásicu iz Madrida poleteli na Japonsko, kjer so v ponedeljek že opravili prvi lažji trening pred tekmo polfinala svetovnega klubskega prvenstva proti katarskemu Al Saddu. Trener Josep Guardiola je na novinarski konferenci hvalil – Real Madrid!

"Madrid so imenovali za najboljšo ekipo 20. stoletja. Še naprej mislim, da smo dve ekipi, ki sta zelo blizu ena drugi," je na prvi novinarski konferenci na Japonskem dejal Barcelonin trener Josep Guardiola. Skupaj s svojimi varovanci niti ni imel časa uživati v novi zmagi nad večnimi rivali Realom Madridom, saj je le nekaj ur po tekmi na Santiagu Bernabéu poletel na Daljni vzhod, kjer bodo sodelovali na svetovnem klubskem prvenstvu.

"Igralcem sem rekel, naj ne zapravijo te priložnosti. Možnost postati najboljša ekipa na svetu je nekaj izjemnega in ne sme pobegniti. Zdaj jih moramo pripraviti za ta turnir. Tu so, da osvojijo klubsko SP. Malo si bomo ogledali Tokio, poskusili nekaj tradicionalne japonske hrane v mestu, da se prilagodimo po težkem potovanju in se pripravimo, da opravimo delo," je pristavil Guardiola, ki z Blaugrano lovi drugi naslov v zgodovini kluba, naslov, ki ga je kot prvi trener v zgodovini Barcelone osvojil prav on. Skupaj z ekipo je Guardiola v Jokohami sodeloval na uradnem fotografiranju, nato pa odšel na tehnični posvet z inštruktorjem sodnikov Mednarodne nogometne zveze (Fifa), Angležem Stevom Bennettom, s katerim sta analizirala videe o pravilih tekmovanja. Barcelona je opoldne trenirala na igriščih ekipe Jokohame Marinos, kjer jih je, tako kot ob prihodu na letališče, pričakala navdušena množica navijačev. Fotoaparatov seveda ni manjkalo.

Carles "rad imam suši" Puyol: "Zmaga na Clásicu nas je dvignila"

Eden izmed nogometašev, ki bo prav gotovo najbolj užival med izletom po Tokiu, bo brez dvoma kapetan Carles Puyol. Njegov reprezentančni soigralec Xabi Alonso je že med Eurom 2008 opozarjal na njegovo "obsedenost" s sušijem, ki ga v deželi sušija prav gotovo ne bo manjkalo. Puyol je na novinarski konferenci spregovoril tudi o Clásicu:

"Zmaga proti ekipi, kot je Real Madrid, nas je dvignila. Igralce je ohranila motivirane za prihod na Japonsko in zmago na klubskem SP. Bila je dolga pot. Morali smo premagati najboljše ekipe v Evropi in zmagati v Ligi prvakov. Zdaj moramo dokazati, da smo najboljša ekipa na svetu, in dvigniti pokal."

Nasploh se na Japonskem obeta izjemen finale, če se bosta tja uvrstila oba favorita, Barcelona in Santos, kjer igra najverjetnejši bodoči napadalec katalonskega ponosa Neymar. "On je druga klasa, povsem preprosto," je o primerjavah med Brazilcem in Lionelom Messijem dejal Puyol. "Dela reči (Neymar, op. a.), ki jih večina igralcev ne more. Vedno poskuša zadeti. Zelo je nevaren, preprosto briljanten igralec."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.