Šport > Nogomet
34 ogledov

Pepe in Lew z neporavnanimi računi

lewandowski pepe real borussia EPA
Pepe, nogometaš Real Madrida, je pred letom doživel nočno moro vsakega branilca, ko je Robert Lewandowski, za katerega je bil odgovoren portugalski reprezentant, na eni tekmi dosegel štiri zadetke.

Real Madrid si je na prvi četrtfinalni tekmi Lige prvakov priigral lepo prednost pred Borussio Dortmund (3:0) in je le še korak oddaljen od uvrstitve v polfinale najmočnejšega nogometnega tekmovanja na svetu. Nemški prvoligaš je lani v polfinalu izločil veliki Real, mož odločitve pa je bil takrat Robert Lewandowski, ki je na eni tekmi zabil štiri gole, kar je kljub porazu na povratnem srečanju zadostovalo za uvrstitev v nemško obarvani finale.

Pepe ima z Lewandowskim, ki na prvi tekmi ni zaigral, neporavnane račune, saj je bil portugalski branilec odgovoren za pokrivanje poljskega napadalca, ki je 24. aprila 2013 odigral eno izmed najodmevnejših tekem lanskega leta. Pepe je bil takrat na bojni nogi z nekdanjim trenerjem Joséjem Mourinhom, kar ga je stalo mesta v ekipi na finalni tekmi španskega pokala, v letošnji sezoni pa je zgodba portugalskega branilca bolj optimistična.

Pod taktirko Carla Ancelottija je dosegel pet golov, kar ni malo za branilca, še zanimivejši pa je podatek, da je na 43 tekmah storil le 30 prekrškov, kar priča o tem, da si ''morilec'' želi izboljšati svoj zloglasni sloves.

Lewandowski bo na povratni tekmi v Dortmundu ponovno zaigral za Borussio, kar bo po vsej verjetnosti njegova zadnja evropska tekma v rumenem dresu, Pepe pa bo naredil vse, da se ne bi ponovil scenarij izpred enega leta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.