Šport > Nogomet
1545 ogledov

Petrol postaja uradni sponzor hrvaške reprezentance

slovenija 24.10.09 upravna stavba Petrol na dunajski ulici 50 v Ljubljani; foto: Saša Despot
Petrol je postal uradni sponzor Hrvaške nogometne zveze.

Skupina Petrol je sklenila triletno pogodbo o partnerskem sodelovanju s hrvaško krovno nogometno zvezo. S tem je Petrol postal uradni sponzor Hrvaške nogometne zveze (HNS), so danes sporočili iz podjetja.

Triletno pogodbo so na sedežu HNS v Zagrebu podpisali predsednik uprave skupine Petrol Sašo Berger, predsednica hrvaške uprave Petrola Simona Kostrevc, član uprave Petrola Vladimir Kuzmić ter predsednik HNS Marijan Kustić.

"V Petrolu smo z iskrenim navdušenjem začeli novo poglavje s triletnim sponzorstvom Hrvaške nogometne zveze. S partnerstvom želimo podpreti razvoj nogometnih in športnih talentov na Hrvaškem ter poglobiti vezi z lokalno skupnostjo," je izjavil Berger.

Skupina Petrol na Hrvaškem deluje od leta 1996. S prevzemom Croduxa je svoj tržni delež povečala na 23 odstotkov in tako postala drugi največji dobavitelj naftnih derivatov na Hrvaškem in eno največjih hrvaških podjetij.

Petrol je, kot je razvidno iz spletne strani Nogometne zveze Slovenije (NZS), tudi sponzor slovenske krovne nogometne zveze.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 21:54 06.februar 2024.

    Kaj še kockaste bodo sponzorirali?. Do sedaj so od javno znanih samo Vizjaka..Tistega hibrida med veprom in ježem, ki je trdil, da je plačevanje davkov glupo imel pa je insajderske informacije za pravočasen nakupu delnic..In sedaj eden bolj premožnih članov ...prikaži večov SDSa ne kupuje nepremičnina marveč jih gradi..Potem pa trdijo, da samo rdeči kradejo..