Šport > Nogomet
1526 ogledov

Pilotni projekt za Čeferina: To je najpomembnejši izziv

Aleksander Čeferin Reševalni pas/Twitter
Na stadion se vračajo gledalci.

Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin je na skupščini Evropske zveze klubov (ECA) dejal, da bo superpokalna tekma med Bayernom in Sevillo, ki bo 24. septembra v Budimpešti, pilotni projekt v času epidemije novega koronavirusa.

Uefa bo po marčevskem izbruhu pandemije gledalcem prvič omogočila, da si ogledajo tekmo na samem prizorišču. Avgustovska turnirja lige prvakov na Portugalskem in evropske lige v Nemčiji sta minila brez gledalcev, smetano pa sta pobrala Bayern, ki je v velikem finalu premagal PSG, ter Sevilla, ki je bila boljša od milanskega Interja.

"V naslednjem obdobju je naš najbolj pomemben izziv omogočiti gledalcem, da se vrnejo na nogometne stadione. Tekma med Bayernom in Sevillo bo pravi pilotni projekt na tem področju. Upam, da bomo na tej tekmi dobili veliko koristnih in uporabnih podatkov za naslednje tekme, na katerih bodo morali gledalci dosledno upoštevati vse protokole posameznih vlad v boju proti pandemiji," je med drugim dejal Slovenec na čelu Uefe.

Arena Puskas v madžarski prestolnici na tekmi letošnjih zmagovalcev lige prvakov iz Nemčije in evropske lige iz Španije ne bo napolnjena do zadnjega kotička. Na nogometnem objektu, ki lahko sprejme 67.250 gledalcev, bodo tribune lahko zasedene le 30-odstotno.

Obe ekipi sta upravičeni do 3000 vstopnic, vsi gledalci na stadionu pa bodo deležni posebnih zdravstveno-varnostnih ukrepov, kot je obvezno nošenje obraznih mask, razkuževanje rok in ohranjanje varnostne razdalje.

Vsem gledalcem bodo pred vstopom na stadion izmerili telesno temperaturo, ob vstopu na Madžarsko pa bodo morali opraviti tudi obvezen zdravniški pregled in priložiti potrdilo o negativnem testu na novi koronavirus, ki ne bo smel biti starejši od 72 ur ter bo moral biti napisan v angleškem ali madžarskem jeziku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice