Šport > Nogomet
15 ogledov

Pinto podaljšal z Barço, Huntelaar s Schalkejem

Sebastian Bruno Fernandez Seba Jose Manuel Pinto Žurnal24 main
Katalonski nogometni velikan Barcelona je podaljšal pogodbo z vratarjem Josejem Manuelom Pintom do leta 2014. Slednji je pri katalonski ekipi že pel let in pol. Pogodbo je z dosedanjimi delodajalci podaljšal tudi Nizozemec Klaas-Jan Huntelaar, ki bo pri Schalkeju še nadaljnji dve leti.

Klaas-Jan Huntelaar je bil v minuli sezoni nemške Bundeslige najboljši strelec z 29 goli v 32 tekmah. Prav tako je postavil rekord kluba z 48 zadetki v sezoni na vseh ravneh tekmovanj. V tej sezoni je 29-letni Nizozemec zabil enajst golov.

"Pri Schalkeju sem se zmeraj dobro počutil, tako z vodstvom kluba kot z navijači pa se dobro razumem. Zdaj hočem s podaljšanjem pogodbe le sporočiti, da trdno verjamem v naš klub," je ob tem dejal Huntelaar, ki je v nemško sredino prišel iz vrste Milana leta 2010. Pred tem je igral za Real Madrid, Ajax in Heerenveen.

Sedemintridesetletni Jose Manuel Pinto je že vrsto let zvest Barceloni, čeprav je le rezerva za Victorja Valdesa. Večinoma nastopa v Copi del Rey, ki jo je z ekipo tudi osvojil v letih 2009 in 2012.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.