Šport > Nogomet
3380 ogledov

Piqué s šokantno napako podaril zadetek Interju

Print Screen
Izkušeni branilec Barcelone je z velikansko napako odigral pomembno vlogo pri izenačujočem zadetku Interja.

Barcelona je po porazih v drugem in tretjem krogu skupinskega dela lige prvakov nujno potrebovala točke, če je želela ohraniti upanje za preboj v izločilne boje.

V četrtem krogu je na Camp Nouu gostoval milanski Inter, tekma mnogih preobratov pa se je končala z neodločenim izidom (3:3).

Katalonci so rešilno bilko dočakali šele v 92. minuti, ko je končni izid postavil Robert Lewandowski. Poljski napadalec je deset minut prej zadel že za izenačenje na 2:2.

Domači so sicer povedli v 40. minuti z golom Ousmaneja Dembeleja, za izenačenje pa je deset minut zatem po šokantni napaki Gerarda Piquéja poskrbel Nicolo Barella.

Španski branilec bi lahko predložek v kazenski prostor odbil z glavo, vendar je okroglo usnje samo spremljal s pogledom, misleč, da za njim ni nobenega igralca nasprotnega moštva. Napačna presoja je Barço drago stala, saj je Barella žogo poslal za hrbet Marc-Andreja Ter Stegna.

"Prepričan sem, da Piqué to počne zanalašč," je zapisal nek ogorčen navijač Barcelone. "Zmagovati bomo začeli tisti dan, ko bo Piqué zapustil ta je*eni klub. Tudi če bo sedel na klopi, bomo še vedno izgubili. Ta človek je prekletstvo in idiot obenem," je dodal drugi. "Opravičujem se vsem navijačem Reala, ker smo Piquéja primerjali s Sergiom Ramosom," pa je pristavil tretji.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

V 63. minuti je Lautaro Martinez Milančane popeljal v vodstvo, nato pa je sedem minut prd iztekom rednega dela za drugo izenačenje na tekmi poskrbel Lewandowski. Nogometaši Interja so bili v 89. minuti na pragu polnega točkovnega izplena po golu Robina Gosensa, polom domačega moštva pa je nato v drugi minuti dodatka preprečil Lewandowski.

Barcelona ima po štirih odigranih krogih na računu zgolj štiri točke. Na vrhu lestvice je Bayern z 12 točkami, drugi je Inter s sedmimi, zadnja pa Viktoria Plzen z nič točkami. Če želi Barcelona napredovati v izločilne boje, mora v naslednjem krogu najprej premagati Bayern, nato pa še Viktorio Plzen, ob tem pa mora upati, da Inter v preostalih dveh krogih ne bo dosegel zmage.

Xavi | Avtor: Epa Epa
Katalonci se zavedajo, da je takšen scenarij težko uresničljiv, zato že pogledujejo proti ligaškemu dogajanju. "Če ne premagaš Interja doma, potem si ne zaslužiš obstanka v tem tekmovanju," je bil po sinočnji tekmi oster trener Xavi. "Zelo sem razočaran, žalosten, frustriran ... besen! Moramo biti samokritični. Ne zaslužimo si igrati v ligi prvakov. Čeprav boli, je to resnica," je dodal legendarni vezist in se nato obregnil ob napako nekdanjega soigralca Piquéja.

"Preveč napak. Prvi zadetek je bil posledica velike napake naše obrambe. Dopustili smo jim preveč priložnosti. Nogomet je igra napak in v takšnih situacijah si jih pač ne smemo privoščiti. To je liga prvakov, kjer se napake kaznujejo. Treba je zmagovati, braniti, dosegati gole. Tako kot smo igrali prvi polčas, bi morali igrati celo tekmo."

"Liga prvakov je bila zelo kruta do nas. Zdaj to ni več v naših rokah. Osredotočiti se bo treba na nedeljski El Clásico in La Ligo. Liga pravkov je postala zelo neugodna in preveč komplicirana za nas," je zaključil Xavi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.