Šport > Nogomet
46 ogledov

Piqué še ni odpustil Van Gaalu

gerard pique EPA
Branilec Barcelone je spregovoril o negativni izkušnji z nekdanjim trenerjem španskega prvaka Louisom van Gaalom.

Nizozemski strateg Louis van Gaal je pred skoraj dvema desetletjema prepričan, da Gerard Piqué nima prihodnosti v dresu katalonskega velikana, v intervjuju za TV3 razkriva centralni branilec Barcelone. 

V času, ko je Van Gaal prvič zasedel trenerski stolčkek na Camp Nouu (1997-2000), je Piqué pridobival nogometno znanje na Barçini mladinski akademiji La Masii. Mladi talent in bodoči zvezdnik svetovnega nogometa je želel narediti vtis na trenerja članske ekipe, ki je fanta odrinil, da je ta padel po tleh. Ob tem mu je dejal, da nikoli ne bo dovolj močan za Barcelono.

Selitev v Anglijo

Piqué se je še pred debijem za člansko izbrano vrsto preselil k Manchester Unitedu, kjer je igral od leta 2004 do 2008. Nato se je vrnil v katalonsko prestolnico, kjer je kot redni član začetne enajsterice osvojil šest ligaških naslovov in tri Lige prvakov, španski reprezentanci pa je pomagal do naslova evropskega in svetovnega prvaka.

''Odrinil me je, vrgel po tleh. Rekel je, da nisem dovolj močan, da bi bil nogometaš Barcelone. Uničil me je. V Barceloni nismo trenirali v fitnesu vse do 18 leta. To je bilo zelo težko,'' je boleče spomine obujal Piqué.

Predsedniške ambicije

Španec bo po koncu svetovnega prvenstva 2018 končal reprezentančno kariero, trenutno pa je osredotočen na klubske obveznosti, saj se z Barcelono nahaja šele na tretjem mestu prvenstvene lestvice. Razkril je še, kaj si želi početi po koncu profesionalne kariere.

''Nekoč bi bil rad predsednik Barcelone. Ko se bom upokojil, bo to moj naslednji korak. Ne vidim se v vlogi trenerja. Mislim, da ne bi preveč užival. Kot predsednik bi deloval v dobro kluba, ki je moja strast,'' je zaključil 29-letnik.

Piqué je v istem intervjuju spregovoril tudi o tem, kako je osvojil svojo izbranko Shakiro, s katero ima dva sinova.

Komentarjev 1
  • Avatar care
    care 10:42 16.oktober 2016.

    Predsedniki tako velikih klubov so močni tajkuni ki lahko vsak trenutek dobijo več milijonski kredit na bankah in znajo prelisičit državo glede davkov. Piqué je pa odraslo dete ki sanjari.