Šport > Nogomet
21 ogledov

Plačevali bodo 75-odstotni davek

paris saint germain EPA
Francoski nogometni klubi, ki svojim igralcem letno odštejejo več kot milijon evrov, bodo morali plačati 75-odstotni davek na premoženje, je v torek sporočila francoska vlada. Ob tem je zavrnila govorice, da bodo nekatera moštva, kot je na primer bogati Paris St. Germain, izvzeta iz tega obdavčenja.

"To zadeva vsa podjetja, ki uslužbencem plačajo več kot milijon evrov letno," je za nemško tiskovno agencijo dpa povedal neimenovani vir iz francoske vlade. Ob tem je ovrgel besede predsednika francoske nogometne zveze Noela Le Graeta, danes objavljene v enem od časnikov, ki je v intervjuju dejal, da nogometne klube 75-odstotni davek ne bo prizadel.

Le Graet je za dnevnik Le Parisien dejal, da je že govoril z francoskim premierom Jean-Marcom Ayraultom, ki je bil "zelo jasen: obdavčili bodo le velika podjetja." Vladni vir je sicer potrdil, da sta se Le Graet in Ayrault res sestala, to je bilo pred stavko ustavnega sodišča, vmes pa je predsednik Francije Francois Hollande sporočil, da bodo delodajalci plačali 75-odstotni davek na dohodke nad milijonom evrov. Pred tem so sicer predlagali, da bi ta znesek padel na zaposlene.

Oglasil se je tudi Frederic Thiriez, predsednik francoske nogometne lige, ki je opozoril, da so takšne spremembe močno načele francoska moštva. "Stroški za zaposlene dosegajo blazne zneske, Francija bo izgubila najboljše igralce, možnosti naših klubov, da bi tekmovali v Evropi, bodo padli, in država bo izgubila najboljše plačnike davka," je Thiriez dejal za spletno stran francoske ligue 1.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.