Šport > Nogomet
33 ogledov

Po 21 letih stolček nemiren kot še nikoli

arsene wenger EPA
Francoski nogometni strokovnjak Arsene Wenger se je po več kot dvajsetih letih znašel na izhodnih vratih londonskega velikana. Mu bo uspelo rešiti kožo?

Strateg Arsenala Arsene Wenger, ki je že dlje časa deležen kritik navijačev zaradi krize londonskih topničarjev, se je po sinočnjem polomu v osmini finala Lige prvakov znašel pod še hujšim plazom obtožb. Angleški mediji ugibajo, da ne bo več prav dolgo trener londonske ekipe, močno pa ga je kritiziral tudi ena od klubskih legend Ian Wright.

arsene wenger | Avtor: EPA EPA
Wright je po tekmi, ki jo je domači klub proti Bayernu izgubil z 1:5, enak izid pa je bil tudi na prvi tekmi, tako da se je Arsenal skupno poslovil s ponižujočih 2:10, menil, da je klub v najhujši krizi v novejši zgodovini.

"Žalosten dan je, ker smo spet na tej stopnji. Prihajamo v obdobje klubske zgodovine, ki je najslabše. Vidimo, da bomo potrebovali izjemno veliko naporov, da bomo stvari obrnili in spremenili. Po drugi strani pa je mogoče reči, da se nekatere stvari v klubu končujejo," je bil oster in neposreden Wright, ki je kot igralec tudi že imel za trenerja Wengerja.

Francoz se je še nedavno zdel neločljivo povezan s klubom, ki ga vodi že od leta 1996, a zadnji neuspehi vse bolj majejo njegov stolček in namigi, da se era Wengerja končuje, so vse bolj glasni.

Sinočnji poraz je najhujši Arsenalov na evropskih tekmah na stadionu Emirates, kamor se je klub s Highburyja preselil leta 2006. Že sedmo leto v nizu pa se topničarjem ni uspelo uvrstiti v četrtfinale Lige prvakov.

Že pred tekmo je kopica najzvestejših privržencev Arsenala zahtevala trenerjev odstop. Pred stadionom Emirates se je zbralo približno 200 navijačev, ki so s transparenti vodstvo kluba pozivali, naj prekine sodelovanje s francoskim strategom. ''Vsaka dobra zgodba ima svoj konec. Zbogom, Arsene,'' se je glasil eden od zapisov.

Podobne transparenti je bilo moč opaziti tudi med tekmo. ''Arsene, hvala za spomine, a čas je za slovo,'' so sporočili 67-letniku.

arsene wenger navijači | Avtor: Profimedias Profimedias

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.