Šport > Nogomet
19 ogledov

Po 7 letih ima Olimpija reprezentanta

Ačimovićev zimski nakup Vršič se vrača v slovensko reprezentanto. (Foto: Boštjan Žurnal24 main
Selektor Matjaž Kek je naknadno v izbrano vrsto vpoklical vezista ljubljanske Olimpije Dareta Vršiča. Slednji je že odpotoval na Ptuj, kjer se ta ponedeljek zbira slovenska ekipa na pripravah za Italijo.
Ekipa Žurnal24 je na zboru na Ptuju, tako da v naslednjih dneh lahko pričakujete številne zgodbe iz tabora naše reprezentance. Vse o tekmi z Italijo boste našli na zurnal24.si!

Dare Vršič je v soboto ob zmagi ljubljanske Olimpije nad Koprom s 4:0 zabil dva gola (spomladi Ljubljančani še niso izgubili). V zadnjem času res igra dobro in bilo je le vprašanje časa, kdaj se bo vrnil v slovensko reprezentanco. Nazadnje je za četo Matjaža Keka igral lani poleti ob otvoritvi Stožic proti Avstraliji (a le nekaj minut ob koncu srečanja). Seznam selektorja Keka za Italijo in Severno Irsko tako zdaj obsega 24 nogometašev, le dva pa igrata v Prvi ligi (ob Vršiču še Mitja Vilar iz Maribora).

V klubu smo zelo veseli, da imamo po sedmih letih v svoji ekipi ponovno slovenskega reprezentanta.
Mile Ačimović

V Olimpiji ponosa nad vpoklicom Vršiča ne skrivajo. "V klubu smo zelo veseli, da imamo po sedmih letih v svoji ekipi ponovno slovenskega reprezentanta. S tem je selektor Matjaž Kek pokazal, da spremlja domače prvenstvo in dogajanja na naših zelenicah. To je izredno pomembno, saj je to signal za vse mlade nogometaše, ki si želijo nekoč zaigrati za izbrano vrsto. Za to ni nujno potrebno igranje v tujini, temveč tudi dobro delo in predstave v domačem prvenstvu. Danes sta to Vršič in Viler, jutri bodo novi mladi fantje. Kek je s to potezo za slovenski nogomet naredi veliko," je sporočil športni direktor Olimpije, Milenko Ačimović.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.