Šport > Nogomet
18 ogledov

Po izpadu proti četrtoligašu: "Ni sramota"

(Bradford City : Arsenal) Arsene Wenger Reuters
Šokanten izpad proti četrtoligašu Bradfordu Cityju po mnenju trenerja Arsenala Arsèna Wengerja ni sramoten. Francoski trener je že vso sezono tarča nezadovoljnih navijačev, ki po številnih letih brez naslova prvaka počasi izgubljajo potrpljenje.

"V 120 minutah smo storili absolutno vse in moramo pohvaliti Bradford," je po izpadu dejal Arsène Wenger. "Počutiš se osramočenega, če ne daš vsega od sebe. Mislim, da bodo igralci zdaj bolj razočarani in frustrirani."

Wenger je tekme ligaškega pokala tradicionalno uporabljal kot poligon za kaljenje mladih članov njegove ekipe, a je Arsenal torkovo tekmo pri Bradfordu Cityju začel s praktično najmočnejšo postavo, ki je proti četrtoligašu izpadla po streljanju enajstmetrovk.

Thomasu Vermaelnu je s strelom z glavo še uspelo izsiliti podaljšek na stadionu Coral Windows, a je belgijski kapetan topničarjev nato zgrešil odločilno enajstmetrovko, potem ko sta zgrešila tudi njegova soigralca Marouane Chamakh in Santi Cazorla.

Wenger: "Igrali s praktično petimi napadalci"

Njihov trener Wenger, ki je iz dneva v dan pod hujšim pritiskom, je po tekmi kljub vsemu branil svoje nogometaše, čeprav jim je uspelo dobiti le eno od zadnjih šestih tekem v vseh tekmovanjih.

"To je bila izvrstna pokalna tekma na težkem igrišču. Ne morem kriviti svojih igralcev. To je bila tipična angleška pokalna tekma in Bradford je prevladoval. Začeli so bolje od nas in čestitam jim. Igrali smo praktično s petimi napadalci, a nismo mogli zadeti. Moramo reči, da so se branili zelo, zelo dobro. Na pokalnih tekmah ima prav vsaka ekipa možnosti," je nadaljeval Wenger.

"Ne mislim, da imamo psihološki problem z igralci, ko gre za pokalne tekme. Ne mislim niti, da gre za pomanjkanje kakovosti. Šli bomo čez to to je del našega poklica in se osredotočili na naslednjo tekmo."

Eden od najlepših dni v življenju

Pri Bradfordu so bili po enem od največjih večerov v zgodovini kluba razumljivo bolj zadovoljni. Trener Phil Parkinson je hvalil izvrstno predstavo svojih varovancev, navijači nekdanjega prvoligaša (po prelomu tisočletja so ga finančne težave poslale v nižjo ligo) pa so lahko slavili še dolgo v noč.

"Fantje so bili izvrstni, disciplina, ki so jo prikazali, je bila odlična in predstava je bila na splošno neverjetna. Pričakovali smo, da bo Arsenal dominiral, igrali so z najmočnejšo ekipo in so res izjemno moštvo," je po tekmi žarel Parkinson.

"Ampak fante moram močno pohvaliti; vzdušje je bilo odločno in upam, da bomo imeli še nekaj takšnih noči. Bradford City želimo vrniti nazaj na zemljevid, navijači v zadnjih letih niso imeli razlogov za slavje želimo jim dati ekipo, na katero bi bili ponosni, in upam, da nam je nocoj to uspelo."

Igralec tekme Gary Jones je pristavil: "To je eden od najlepših dni v mojem življenju. Ne morem verjeti, da smo pravkar izločili Arsenal. Morali smo držati postavitev in ohranjati disciplino. Frustrirali smo jih, nimam besed."

Komentarjev 1
  • Zoran Jovanovic 14:38 12.december 2012.

    pejd že v penzijo, da pride kdo k bo lahko kaj konkretnega naredil z Arsenalom. ne se pa stalno zgovarjal, da imajo še mlade in neizkušene igralce