Šport > Nogomet
1118 ogledov

Po porazu na el clásicu še en šok za Barcelono

Frenkie de Jong Profimedia
Barcelonin De Jong zaradi poškodbe izpušča konec sezone.

Frenkie de Jong naj bi po poročanju španskih medijev izpustil preostanek sezone v dresu Barcelone, saj so Katalonci potrdili, da si je nizozemski vezist v španskem prvenstvu v nedeljo na el clásicu zvil desni gleženj.

"Današnji pregledi so potrdili, da si je Frenkie de Jong zvil desni gleženj," so sporočili iz Barcelone, ne da bi navedli dolžino njegove odsotnosti. Po navedbah španskih medijev naj bi bil odstoten pet tednov, tako da naj bi bil nared za evropsko prvenstvo poleti.

De Jonga so tik pred polčasom ob zmagi Real Madrida nad španskim prvakom s 3:2 na Santiagu Bernabeuu odnesli na nosilih, saj se je poškodoval po trku s Fedejem Valverdejem.

Branilci naslova po porazu z Realom za slednjim na drugem mestu la lige sedaj zaostajajo za 11 točk in imajo šest krogov pred koncem le še teoretične možnosti za obrambo naslova.

To je sicer že tretjič, da si je 26-letni De Jong v tej sezoni poškodoval gleženj in po prejšnji poškodbi se je vrnil šele pred kratkim, 10. aprila.

De Jong upa, da bo 16. junija lahko nastopil na prvi tekmi evropskega prvenstva svoje ekipe proti poljskemu soigralcu pri Barci Robertu Lewandowskemu. Ekipa Ronalda Koemana se sicer nahaja v zelo zahtevni skupini D skupaj s Francijo, Poljsko in Avstrijo.

Nizozemska se bo pred tem 6. oziroma 10. junija pomerila še s Kanado in Islandijo na pripravljalnih prijateljskih tekmah, preden se bo 14. junija začelo evropsko prvenstvo.

Xavi El Clásico Šport Xaviju spet dvignilo pokrov: "To je največja možna krivica"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice